Bezlepkový marhuľový koláč
	        Najlepšia bublanina (fotorecept)
	        Autor receptu: elisticka
	         
	        
	        Kedže je čas marhúľ, oprášila som starý rodinný recept a pre našich bezlepkáčov upiekla... Keď chcete klasiku, múku dajte 
polohrubú a pridajte 1 kypriaci prášok. 
| 		  
				  	  
				  	24 porcií  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	35 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny, odvážime múku a cukor, oddelíme žĺtky a bielky a nakrájame marhule.
 - Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pomaly pridávame olej a mlieko a šľaháme ešte asi 15 minút.
 - Pridáme múku a ručne ju jemne vmiešame do žĺtkovej peny. 
 - Pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a jemne zapracujeme.
 - Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a naukladáme pokrájané marhule alebo iné ovocie. 
 - Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 35 minút. Ešte horúci upečený koláč posypeme vanilkovým cukrom. 
 - Vychladnutý nakrájame na rezy.
 - Dobrú chuť...