Bezlepkový marhuľový koláč

Najlepšia bublanina (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Kedže je čas marhúľ, oprášila som starý rodinný recept a pre našich bezlepkáčov upiekla... Keď chcete klasiku, múku dajte polohrubú a pridajte 1 kypriaci prášok.

24
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, odvážime múku a cukor, oddelíme žĺtky a bielky a nakrájame marhule.
  2. Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pomaly pridávame olej a mlieko a šľaháme ešte asi 15 minút.
  3. Pridáme múku a ručne ju jemne vmiešame do žĺtkovej peny.
  4. Pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a jemne zapracujeme.
  5. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a naukladáme pokrájané marhule alebo iné ovocie.
  6. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 35 minút. Ešte horúci upečený koláč posypeme vanilkovým cukrom.
  7. Vychladnutý nakrájame na rezy.
  8. Dobrú chuť...