Bezlepkový marhuľový koláč
Najlepšia bublanina (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Kedže je čas marhúľ, oprášila som starý rodinný recept a pre našich bezlepkáčov upiekla... Keď chcete klasiku, múku dajte
polohrubú a pridajte 1 kypriaci prášok.
24 porcií |
60 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny, odvážime múku a cukor, oddelíme žĺtky a bielky a nakrájame marhule.
- Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pomaly pridávame olej a mlieko a šľaháme ešte asi 15 minút.
- Pridáme múku a ručne ju jemne vmiešame do žĺtkovej peny.
- Pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a jemne zapracujeme.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a naukladáme pokrájané marhule alebo iné ovocie.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 35 minút. Ešte horúci upečený koláč posypeme vanilkovým cukrom.
- Vychladnutý nakrájame na rezy.
- Dobrú chuť...