Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) fotorecept

happybunny - fotkaHappybunny, 22. júna 2018 20:46
Ďalšie recepty »

Úžasný recept mojej babky na závin, len v rastlinnom prevedení. :)

60 min
príprava
50 min
na 180 °C

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Zmiešame si suché ingrediencie, aquafabu (hustá tekutina z uvareného cíceru, 3 PL = 1 vajíčko) najprv rozmiešame s mliekom a až potom prilievame, napokon pridáme olej. Aspoň 15 minút miesime cesto, ktoré by malo mať pevnú neťahavú konzistenciu. Rozdelíme na polovicu a nenechávame kysnúť, hneď plníme.

    Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Moja prvá plnka nebola klasická kakao+cukor, cesto som najprv potrela domácou "nutellou" a potom posypala čokoládovým práškom.

    Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhú plnku som si rozpustila maslo, ktorým som cesto dôkladne potrela a potom už podľa chuti posypala zmesou škorice a cukru (a posypala som ho ňou asi 10x :D).

    Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Záviny si uložíme na plech a pod utierkou necháme hodinu kysnúť. Moje sú troška zdeformované, pretože som ich náhodou spravila na môj maličký plech príliš dlhé.

    Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po hodine plech vložíme do studenej trúby, nastavíme si ju na horný a dolný ohrev a 190 stupňov. Od momentu rozohriatia pečieme 25-30 minút, potom si teplotu znížime na 170 stupňov a dopekáme ďalších 20-25 minút. Ja som ich dokopy piekla takmer hodinu.

    Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto vyzerajú oba záviny po vychladnutí a prerezaní, chutili výborne a boli mäkkučké ešte aj na druhý deň. Dobrú chuť! :)

    Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist