Najlepší medový krémeš aneb. Krémeš mojej mamky :)

zubnakefka1 - bez fotkyzubnakefka1, 23. januára 2012

Tento koláč je hotová závislosť! Zvyčajne ho pripravujeme na sviatky a rodinné akcie, pretože žiaden člen rodiny si ním nedovolí opovrhnúť :)

20
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto :
30 dkg
10 dkg
2 PL
2 ks
1 PL
1  lyžička
5 dkg
Plnka:
20 dkg
15 dkg
1 L
2 ks
4 PL
2 bal.
1 - 2 PL
Šľahačka:
2  /typ rastlinná/
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z prísad vypracujeme polotuhé cesto,rozdelíme ho na dve polovice,rozvaľkáme na veľkosť plechu a dáme piecť na vymastený,vysypaný plech z opačnej strany.

  2. 2

    Do mlieka rozšľaháme žĺtky , múku a zlatý klas,uvaríme puding kt. necháme vychladnúť.Vymiešame maslo a praš. cukor, postupne primiešame vychladnutý puding a nakoniec dochutíme rumom.

  3. 3

    Plnku roztrieme na plát,na to natrieme vyšľahanú tuhú šľahačku,prikryjeme druhým plátom.Nakoniec vrch posypeme praš.cukrom :)

Diskusia k receptu

49 komentárov k receptu
@marijanka712 a @tatty : Trvanlivá rastlinná šľahačka 0,5L zn. " Holé" a dá sa kúpiť bežne v supermarkete alebo my to často kupujeme u nás v Agro - milku :)
@mata3636 koláč sa dá krajať aj jesť už po tých 2 hodinách ale uplne ideálne je ak sa trošku odleží potom aj šlľahačka ma pri krajaní pekný tvar :)
tiež tento krémeš robievam a zmizne v priebehu chvíle ,dávam normálnu šľahačku 33% a pridám 2 PL hladkej múky ako stužovač
WOW - vyzerá nádherne, určite ho skúsim upiecť a budem rada ak sa aspoň trošku bude na ten Tvoj podobať, je fakt krásny.
mas ho krasny, vydaril sa ti ! ja ho pekavam snad 30 rokov ale bez slahacky a do kremu davam maslo . Takze teraz skusim aj tu slahacku...
v mojom velmi podobnom recepte sa hovori, ze jeden plat nakrajat este za horuca na stvorceky, ktore potom opatrne poukladame na krem a podla toho krajame spodny plat
Tento krémeš patrí medzi naše najobľúbenejšie a najčastejšie robené zákusky, zatiaľ ma nesklamal a vyedaril sa mi tak ako tebe, máš ho krásny, recept mám taký ako ty len miesto hery dávam maslo.
@Zubnakefka1 , to medové cesto máš krásne, ja neviem prečo, ale keď ho robím ja tak je nepravidelné, niekde hrubšie, niekde tenšie, po upečení samozrejme, tak neviem, kde by mohla byť chyba...
Krása a dobrota, spomienka na moju mamu a babku. Prečo ja vlastne pečiem francúzsky, keď by sme milovali aj takýto, zdravší? Aj mňa by @pachola zaujímala tá muka v šľahačke (nepomýlila si sa - je to múka?).

@sneica máš ho krásny, aj perfektne nakrájaný - to sa mi málokedy podarí, či už krájam nožom namočeným do horúcej vody alebo pilkovitým, nemám to také pekné ako ty. Recept je vynikajúco spracovaný, foto krásne, zákusok vynikajúci - no perfektné! Ukladám nech ho mám v KK, lebo zasa ho zabudnem upiecť. Vďaka.
Najlepsiii kremes aky som kedy jedla..no ked som ho robila prvy raz a riadila som sa dobou pecenia, co je tu udana, tak mi zhorel..pecie sa maximalne 6 min jeden plat na 180..viac urcite nie..je vynikajuuuci..vsetci ho zboznuju

Pridaj komentár k receptu: