Najlepší medový krémeš aneb. Krémeš mojej mamky :)
Foto: zubnakefka1
Tento koláč je hotová závislosť! Zvyčajne ho pripravujeme na sviatky a rodinné akcie, pretože žiaden člen rodiny si ním nedovolí opovrhnúť :)
20
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
Cesto : | |
30 dkg |
|
10 dkg |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 lyžička |
|
5 dkg |
|
Plnka: | |
20 dkg |
|
15 dkg |
|
1 L |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
2 bal. |
|
1 - 2 PL |
|
Šľahačka: | |
2 /typ rastlinná/ |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Z prísad vypracujeme polotuhé cesto,rozdelíme ho na dve polovice,rozvaľkáme na veľkosť plechu a dáme piecť na vymastený,vysypaný plech z opačnej strany.
- 2
Do mlieka rozšľaháme žĺtky , múku a zlatý klas,uvaríme puding kt. necháme vychladnúť.Vymiešame maslo a praš. cukor, postupne primiešame vychladnutý puding a nakoniec dochutíme rumom.
- 3
Plnku roztrieme na plát,na to natrieme vyšľahanú tuhú šľahačku,prikryjeme druhým plátom.Nakoniec vrch posypeme praš.cukrom :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@mata3636 koláč sa dá krajať aj jesť už po tých 2 hodinách ale uplne ideálne je ak sa trošku odleží potom aj šlľahačka ma pri krajaní pekný tvar :)
@sneica máš ho krásny, aj perfektne nakrájaný - to sa mi málokedy podarí, či už krájam nožom namočeným do horúcej vody alebo pilkovitým, nemám to také pekné ako ty. Recept je vynikajúco spracovaný, foto krásne, zákusok vynikajúci - no perfektné! Ukladám nech ho mám v KK, lebo zasa ho zabudnem upiecť. Vďaka.
Takže ešte raz: pochvala patrí krásnemu nicku (skoro ako môj) @Zubnakefka1 .
to nie je listkovy kremes, ako sme zvyknuti robit. Cesto sa zda zaujimave. Vyskusam. Treba vrchny plat vopred nakrajat na stvorce? Ukladam do KK.
Vyskúšam
A ak už aj nezachránim, ako to robiť, aby sa nezhrkla?
Vždy sa mi to stane. Viem, že teploty majú byť rovnaké, ale aj tak sa mi to vždy takto "podarí".
Ďakujem.