Najlepší medový krémeš aneb. Krémeš mojej mamky :)

zubnakefka1 - bez fotkyzubnakefka1, 23. januára 2012

Tento koláč je hotová závislosť! Zvyčajne ho pripravujeme na sviatky a rodinné akcie, pretože žiaden člen rodiny si ním nedovolí opovrhnúť :)

20
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto :
30 dkg
10 dkg
2 PL
2 ks
1 PL
1  lyžička
5 dkg
Plnka:
20 dkg
15 dkg
1 L
2 ks
4 PL
2 bal.
1 - 2 PL
Šľahačka:
2  /typ rastlinná/
2 ks




Postup

  1. 1

    Z prísad vypracujeme polotuhé cesto,rozdelíme ho na dve polovice,rozvaľkáme na veľkosť plechu a dáme piecť na vymastený,vysypaný plech z opačnej strany.

  2. 2

    Do mlieka rozšľaháme žĺtky , múku a zlatý klas,uvaríme puding kt. necháme vychladnúť.Vymiešame maslo a praš. cukor, postupne primiešame vychladnutý puding a nakoniec dochutíme rumom.

  3. 3

    Plnku roztrieme na plát,na to natrieme vyšľahanú tuhú šľahačku,prikryjeme druhým plátom.Nakoniec vrch posypeme praš.cukrom :)

Diskusia k receptu

mata3636
@Zubnakefka1 - to cesto je po upečení tvrdé, potrebuje rozležať, alebo sa dá za také 2-3 hodinky krájať a jesť? pekný krémeš, už je uložený v KK
smartuska
je to vynikajúci krémeš, zmäkne už po 1 hodine -ak ho skorej nezjedia, ja dávam do krému 2 vanilkové pudingy
tatty
Mňa by zaujímalo, akú rastlinnú šľahačku si použila.
zubnakefka1
@marijanka712 a @tatty : Trvanlivá rastlinná šľahačka 0,5L zn. " Holé" a dá sa kúpiť bežne v supermarkete alebo my to často kupujeme u nás v Agro - milku :)
@mata3636 koláč sa dá krajať aj jesť už po tých 2 hodinách ale uplne ideálne je ak sa trošku odleží potom aj šlľahačka ma pri krajaní pekný tvar :)
helca103
tento milujeme všetci, akurát tú šlahačku som dávno nevidela v obchode mám s nou dobre skúsenosti.... ukladam recept
mariaklara
Takýmto krémešom by som nedoporučovala, ani neradila niekomu opovrhnúť:-)))
miladicka
takúto kremešku robievam aj zo šľahačkou aj bez šľahačky a je vynikajúca:-)))
pachola
tiež tento krémeš robievam a zmizne v priebehu chvíle ,dávam normálnu šľahačku 33% a pridám 2 PL hladkej múky ako stužovač
tatranka
Robievam tento krémeš,ale veru nikdy ho nemám takýto krásny.Stiahla som si tvoj recept,možno sa podarí takáto nádhera aj mne.
kumari
WOW - vyzerá nádherne, určite ho skúsim upiecť a budem rada ak sa aspoň trošku bude na ten Tvoj podobať, je fakt krásny.
babkamt
Tvoj krémeš vyzerá ako od profesionálky. Som zvedavá , či sa aj mne tak krásne vydarí. Už je v kk.
nika60
Tento krémeš máme radi, ale Ti ho máš opravdu vydarený
babidka
mas ho krasny, vydaril sa ti ! ja ho pekavam snad 30 rokov ale bez slahacky a do kremu davam maslo . Takze teraz skusim aj tu slahacku...
mojack
...už len poliať čokoládu...mnam..:-))
dogagador
v mojom velmi podobnom recepte sa hovori, ze jeden plat nakrajat este za horuca na stvorceky, ktore potom opatrne poukladame na krem a podla toho krajame spodny plat
kata50
@pachola , prosím môžeš podrobnejšie napísať, ako si to myslela s tou hladkou múkou v šľahačke?
orchidea
Tento krémeš patrí medzi naše najobľúbenejšie a najčastejšie robené zákusky, zatiaľ ma nesklamal a vyedaril sa mi tak ako tebe, máš ho krásny, recept mám taký ako ty len miesto hery dávam maslo.
bejgi
@Zubnakefka1 , to medové cesto máš krásne, ja neviem prečo, ale keď ho robím ja tak je nepravidelné, niekde hrubšie, niekde tenšie, po upečení samozrejme, tak neviem, kde by mohla byť chyba...
jarunka
Krasny kremes, naozaj vydareny. Mna by zaujimala tiez ta muka v slahacke.
karky
Dakujem velmi pekne za receptik, urcite upeciem.....
sneica
to som potesena....dakujem za receptik ,kremes je nadherny...:)kk
hubata
Krása a dobrota, spomienka na moju mamu a babku. Prečo ja vlastne pečiem francúzsky, keď by sme milovali aj takýto, zdravší? Aj mňa by @pachola zaujímala tá muka v šľahačke (nepomýlila si sa - je to múka?).

@sneica máš ho krásny, aj perfektne nakrájaný - to sa mi málokedy podarí, či už krájam nožom namočeným do horúcej vody alebo pilkovitým, nemám to také pekné ako ty. Recept je vynikajúco spracovaný, foto krásne, zákusok vynikajúci - no perfektné! Ukladám nech ho mám v KK, lebo zasa ho zabudnem upiecť. Vďaka.
marienka44
@Zubnakefka1
to nie je listkovy kremes, ako sme zvyknuti robit. Cesto sa zda zaujimave. Vyskusam. Treba vrchny plat vopred nakrajat na stvorce? Ukladam do KK.
klaura
toto je najlepší krémeš na svete, tiež ho robievam ... @marienka44 nemusíš krájať ... cesto krásne zmäkne ...
sisawalter
kremeška je vyborna , ale nechcela by som vidiet ten plát kebyze ho peciem 30 minut na 180 stupnoch ...
womanka
ukladám do KK a pri najbližšej príležitosti pečiem :)))
denisienka13
chcem ho dnes robit,len sa preistotu pytam-naozaj ide do cesta 50DKG Hery???zda sa mi to dost..
marosko566
Veľmi chutný koláč. Ja ho tiež robievam ale u nás nestihne zamäknúť lebo je tak dobrý, že zmizne za chvíľu :)
daffer
musím povedať že recept je o.k. výsledok ešte lepší. robil som ho prvý krát ale stojí za to.mňam
stasi
Vlastnoručne odskúšaný. Je to výborný recept na krémeš.
tereza111
Najlepsiii kremes aky som kedy jedla..no ked som ho robila prvy raz a riadila som sa dobou pecenia, co je tu udana, tak mi zhorel..pecie sa maximalne 6 min jeden plat na 180..viac urcite nie..je vynikajuuuci..vsetci ho zboznuju
bajcevo
Včera som ho robila, cesto je jedna lepiva hmota, ktora sa absolútne nedá vyvalkat
zuzubm12
Poradíte mi prosím niekto, ako zachrániť zhrknutú plnku?
A ak už aj nezachránim, ako to robiť, aby sa nezhrkla?
Vždy sa mi to stane. Viem, že teploty majú byť rovnaké, ale aj tak sa mi to vždy takto "podarí".
Ďakujem.
zuzanak82
Preco je v recepte uvedeny taky nezmysel ako doba pecenia 30 minut?!? A ani jedna z komentujucich vo vyssie zobrazenych komentoch to v komente nevedela spomenut, ze to je chybne uvedene?? Cela robota v ...., medove platy su po 15 min. pecenia tvrde ako kamen. Dakujem za znicene suroviny.
katka9111
Miesto Hery som dala maslo, dávam tak skoro všade, a, 300 g múky je malo.dalsia vec ze sa nepecies isto 30 min ale 10 možno trošku viac a po ďalšie tie 4 lyžice múky a liter mlieka je veľa polovice som vyhodila.
gabika84
Už sa nám chladí 🙂,no upravila by som teplotu, prípadne čas pečenia, nakoľko pri 180° mi plát po 11 minútach začal už prihárať...