Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme cesnak, soľ, pokvapkáme likérom Pernod. Zľahka podusíme a nakoniec posypeme čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou.
  2. Rizoto: Časť masla rozpustíme, pridáme cesnak, zľahka zarestujeme, pridáme šľahačku, špenát a udusenú ryžu. Necháme povariť, ochutíme soľou a korením a nakoniec vmiešame postrúhaný parmezán.
  3. Dozdobíme kaviárom a limetou.
  4. Náš tip: Anízová chuť likéru Pernod dodá mušliam lahodnú príchuť.