Muhallebi - mliečny dezertík s vôňou a chuťou ruže fotorecept
Mliečny dezert s chuťou a vôňou ruže, ktorý si pripravíte za pár minút. Je to niečo ako puding, len o
veľa jemnejšie a lepšie. Zobraziť celý popisMliečny dezert s chuťou a vôňou ruže, ktorý si pripravíte za pár minút. Je to niečo ako puding, len o
veľa jemnejšie a lepšie. 😉 Táto sladkosť je v Turecku veľmi obľúbená a často sa pripravuje. Svoju
úžasnú vôňu a chuť dostane od ružovej vody, ktorú som v recepte použila.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1
porcií
tepelná úprava
Foto: cesminaz
Suroviny
1 l |
|
250 ml |
|
3 PL (ja dávam kukuričný) |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
25 g |
|
štipka |
|
Na posyp: | |
(alebo mandle, orechy, kokos...) |
|
Postup
-
1
V hrnci zmiešame studené mlieko, škrob, múku, cukor, soľ a ružovú vodu. Privedieme do varu a varíme 10 minút. Následne zoberieme dole z ohňa a primiešame kúsok masla. Horúce plníme do pohárov, posypeme vrch pistáciami a necháme vychladnúť. Po vychladnutí dáme na pár hodín do chladničky😊
- 2
Tento dezertík chutí fantasticky, s jemnučkou a hebkou chuťou a konzistenciou😊 Je to podobné pudingu, ale oveľa lepšie!!! Prajem dobrú chuť 👌😉
- 3
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Tiež puding:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
S ružovou vodou je to trochu nebezpečné : keď jej je len trochu tak nič necítiť a keď sa dá len o kvapku viac ako sa má, tak je to ako pena do kúpeľa :-)
😅😅 aké dobré prirovnanie milá @kucharka Ešte sa mi doteraz nepodarilo dať z tej vody toľko aby tak chutila. Tieto 3pl sú presne také množstvo, ako má podľa mňa byť. Chutí to úžasne, nie prisilno ani prislabo. Je to presne podľa mojej chuti😊 Ak ti doteraz chutilo čo si odomňa vyskúšala, tak ver, že aj toto bude! Síce neviem či tie rôzne ružové vody majú rovnakú silu, ale hádam áno. Neostáva ti nič iné, len mi dôverovať😆😆😉 Ja používam túto ružovú vodu, kupujem ju v tureckom obchode.