Mliečny puding

Muhallebi - mliečny dezertík s vôňou a chuťou ruže (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Mliečny dezert s chuťou a vôňou ruže, ktorý si pripravíte za pár minút. Je to niečo ako puding, len o veľa jemnejšie a lepšie.* 😉 Táto sladkosť je v Turecku veľmi obľúbená a často sa pripravuje. Svoju úžasnú vôňu a chuť dostane od ružovej vody, ktorú som v recepte použila.

5
porcií
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci zmiešame studené mlieko, škrob, múku, cukor, soľ a ružovú vodu. Privedieme do varu a varíme 10 minút. Následne zoberieme dole z ohňa a primiešame kúsok masla. Horúce plníme do pohárov, posypeme vrch pistáciami a necháme vychladnúť. Po vychladnutí dáme na pár hodín do chladničky😊
  2. Tento dezertík chutí fantasticky, s jemnučkou a hebkou chuťou a konzistenciou😊 Je to podobné pudingu, ale oveľa lepšie!!! Prajem dobrú chuť 👌😉
  3. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube