Muffiny s talianskym pestom

Autor receptu: muffins2

Tento recept je úžasný, milujem ho, síce som ho robila iba dva krát, ale aj tak je výborný.

12
porcií
300 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Vymastíme plech na 12 mafinov alebo jamky vystelieme papierovými košíčkami. Do velkej misy prosejeme múku,kypriaci prášok,sol.Vmiešame píniové jadierka (nemusí byt).
  2. V miske zlahka vyšlaháme vajcia (nie mixérom), vmiešame cmar, olej a pesto. V strede suchých surovín spravíme jamku a vlejeme tekuté suroviny.Opatrne premiešame, aby sa suroviny spojily, ale cesto zbytočne nemiešame.
  3. Cesto naložíme do pripravených jamok. Vrch maginov posypeme nejakým syrom- najlepšie parmezánom. Pečieme v rúre 20 minút, kým nie sú mafiny nadýchané, zlatistéa na dotyk pevné.
  4. Mafiny necháme 5 minút chladnút vo forme a podávame teplé.