Slané muffiny
Muffiny s mletým mäsom
Autor receptu: redakcia
12 ks porcií |
15-20 minút na 200 °C |
Postup- Vypracujeme tuhšie kysnuté
cesto – také, aby sa dalo vaľkať
(napríklad z 350 g hladkej múky,
15 g čerstvého droždia, trochy
cukru, soli, 100 ml oleja, 150 ml
mlieka a zo sušených byliniek).
- K mletému mäsu pridáme kečup, cukor, horčicu a worcesterskú omáčku, osolíme, okoreníme. Premiešame.
- Cesto rozdelíme na 12 guľôčok
a z každej vyvaľkáme kruh. Cestom vystelieme silikónové košíčky
na muffiny tak, aby formičky presahovalo. Na cesto dáme kôpky mäsovej zmesi a potom ho poprekladáme do tvaru batôžtekov, tak aby
bolo mäso prikryté. Posypeme nastrúhaným syrom grana padano,
na každý muffin dáme kúsok čedaru a ementálu.
- Naplnené košíčky poukladáme do zapekacej misy
a pečieme 15–20 minút pri 200 stupňoch.
- Upečené muffiny vyberieme a servírujeme s listovým šalátom, cibuľou, nakrájanou kyslou uhorkou a so strúhaným syrom grana padano.
|