Slané muffiny

Muffiny s mletým mäsom

Autor receptu: redakcia

12 ks
porcií
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vypracujeme tuhšie kysnuté cesto – také, aby sa dalo vaľkať (napríklad z 350 g hladkej múky, 15 g čerstvého droždia, trochy cukru, soli, 100 ml oleja, 150 ml mlieka a zo sušených byliniek).
  2. K mletému mäsu pridáme kečup, cukor, horčicu a worcesterskú omáčku, osolíme, okoreníme. Premiešame.
  3. Cesto rozdelíme na 12 guľôčok a z každej vyvaľkáme kruh. Cestom vystelieme silikónové košíčky na muffiny tak, aby formičky presahovalo. Na cesto dáme kôpky mäsovej zmesi a potom ho poprekladáme do tvaru batôžtekov, tak aby bolo mäso prikryté. Posypeme nastrúhaným syrom grana padano, na každý muffin dáme kúsok čedaru a ementálu.
  4. Naplnené košíčky poukladáme do zapekacej misy a pečieme 15–20 minút pri 200 stupňoch.
  5. Upečené muffiny vyberieme a servírujeme s listovým šalátom, cibuľou, nakrájanou kyslou uhorkou a so strúhaným syrom grana padano.