Muffiny s kúskami čokolády fotorecept

marto990 - fotkamarto990, 28. júla 2013
Muffiny s kúskami čokolády (fotorecept)
Foto: marto990

Jednoduchý recept na najchutnejšie muffiny, hneď po tých čokoládových z mekáča. Ak máte však nejaké vychytávky, sem s nimi..

16
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
125 g
2 ks
125 g
125 g
150 ml
1 bal.
2 ČL
štipka
200 g
25 g




Postup

  1. 1

    Do misy si nakrájame zmäknuté maslo, cukor a vajíčka. Všetko spolu vymiešame do homogénnej hmoty, môžete použiť aj elektrický šľahač, maslo by malo byť ozaj poriadne zmäknuté.

    Muffiny s kúskami čokolády (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme polovičku mlieka a premiešame, aby sa spojilo z hmotou. Potom pridáme všetku múku a kakao,preosiate spolu s práškom do pečiva a štipkou sódy bikarbóny. Zapracujeme. Nakoniec pridáme zvyšné mlieko. Premiešame tak, aby sme zničili prípadné hrudky. Ja pridávam na koniec aj tošku oleja, ktorý však nie je v originálnom recepte.

    Muffiny s kúskami čokolády (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec pridáme na nie veľmi malé kúsky polámanú a nakrájanú čokoládu. Ľahko zapracujeme a plníme do plechu na muffiny. Ja si plech na začiatku vymastím a vysypem múkou. Muffiny sa však po upečení skoro vôbec nelepia. Plníme asi centimeter pod okraj formy na muffiny, pokiaľ chcete muffiny väčšie, nebojte sa naložiť:). Pečieme pri 180 stupňoch zhruba 20 minút, ja dávam do rúry ešte aj pohár s vodou. Prvú kontrolu však urobte až po 15 minútach, do vtedy dvierka rúry neotvárajte. Dobrú chuť.

    Muffiny s kúskami čokolády (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia