Muffiny plnené pudingom

Autor receptu: monnikka

Muffinky sú u nás vďačnou maškrtou, robievam ich na mnoho spôsobov, ale najviac sa mi osvedčili tieto. Základný recept na cesto mám od vareškárky Lakiri - muffiny najlepšie na svete, výstižný názov, lebo odkedy som ich objavila sú pre nás najlepšie, ale vždy ich niečím plním, najčastejšie pudingom, tie sú u nás na 1. mieste, alebo plním zavarenými jahodami či broskyňami.

Suroviny

Postup

  1. Najprv si uvaríme puding na plnenie, kým nám chladne pripravíme si cesto.
  2. Do 300 ml hrnčeka vysypeme puding, po vrch hrnčeka dosypeme múku, túto sypkú zmes dáme do misy, pridáme kypr. prášok, cukor, kakao, polovicu nasekanej čokolády, sypkú zmes premiešame, pridáme mlieko, vajce a olej, vymiešame.
  3. Do košíčkov pripravených v plechu na muffiny dáme časť cesta, potom uvarený puding cca kopcovitú čajovú lyžičku a zalejeme zase cestom, aby tak do 2/3 bol košíček naplnený, na vrch nasypeme nasekanú zvyšnú čokoládu a dáme piecť na 180 stupňov približne 20 minút. Z tejto dávky mi vyjde 15 - 16 košíčkov /podľa veľkosti košíčkov/, keďže plech na muffiny mám na 12 kusov, tak tie zvyšné dávam do zdvojených papierových košíčkov a pokladiem ich na vrch plechu do medzier, tieto tak nenarastú, lebo košíčky povolia, ale na chuti to nič nemení. Čo sa týka uvareného pudingu, všetok sa neminie, nedávajte veľa do košíčka, lebo potom vrchom muffiny vyteká a nevyzerá to pekne, mne sa to prvýkrát stalo, keď som neodhadla koľko ho mám dať.