Muffiny Macaroon

Autor receptu: elixir

Sladučké, chrumkavé... Všimla som si, že Muffiny tu majú svojich fanúšikov, tak snáď tento recept nájde svoj úžitok a poteším zopár mlsných duší. Koláčiky, ktoré v ňom nájdete, sú čokoládovo-kokosové, v angličtine sa volajú Macaroon. Toto je jednoduchšia verzia Macaroona. Niekedy pridám i plnenú, alebo ma možno i niekto predbehne. :) Suroviny spomenuté v tomto recepte sú na šesť kusov robených vo forme na veľké Muffiny.

6
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Hrnček v tomto recepte má
    2,5 dl. Zohrejeme si mliečko, potom v ňom rozpustíme čokoládu a vanilkový cukor.
  2. Pridáme soľ a kokos, všetko dobre premiešame.
  3. Rozpusteným maslom jemne vymastíme formu a naplníme každú formičku do polovice. Plnenie do polovice je dôležité, pretože väčšie kusy by sa vám mohli rozpadať. Dáme piecť.
  4. Dôležitá poznámka: po upečení a vychladnutí sa Muffinky zásadne vyberajú tak, že:
    - opatrne prevrátime formu a ony vypadnú nám do ruky (pri silikónovej forme) - sú pomerne krehké
    - alebo sa forma prikryje niečim plochým, prevrátime ju a koláčiky ostanú na ploche.

    Topping podľa vašej chuti, ak sa preň rozhodnete, teda dajte na vrch určite až po vybratí z formy...

    Nepovinná časť: po upečení som rozpustila cukor a kakao v troške masla, dala na vrch koláčika a posypala kokosom. No nemusíte to robiť ako ja, toppingov je mnoho - ale doma sme už boli nedočkaví, chceli sme ich ku káve, tak som len tak narýchlo čosi zbúchala. :)

    V druhej časti formy sú Muffinky iného typu, Jablkové Muffinky