Muffinky

siminimie - fotkasiminimie, 7. novembra 2016
Muffinky
Foto: siminimie

Rada inovujem recepty, skúšam meniť prísady, tentokrát z toho vznikla táto zdravšia verzia obľúbených muffinov.

9
porcií
10-15 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g
50 g
100 g (alebo kokosový olej)
200 ml
80 g hnedý
2 ks
 štipka
3 ČL (alebo prášok do pečiva)




Postup

  1. 1

    Začneme tým, že v jednej miske zmiešame všetky sypké prísady (múku, cukor, kypriaci prášok alebo sódu bikarbónu, štipku soli) premiešame. V druhej miske zas všetky tekuté (mlieko, rozpustené maslo, vajíčka). Všetko nakoniec spojíme dokopy a urobíme jednotnú hmotu. Môžme pridať čokoládu, oriešky, čokoľvek čo máte radi.

  2. 2

    Takto urobené cesto plníme do košíčkov. Pečieme, kým nám krásne nevyrastú a nedostanú tú správnu farbu. Priznám sa, že čas pečenia som zadala len orientačne nemám to odsledované napresno avšak menej ako 20 minút to nebude.
    Tip: Nechcela som aby boli muffiny nudné, tak som zobrala zopár vlašských orechov posekala ich na menšie kúsky dala na panvicu, pridala hnedý cukor, kúsok škorice a nechala skaramelizovať. Takto karamelové a prevoňané oriešky som pridala navrch muffín. Dobrú chuť :)

    Muffinky  - obrázok 2

Diskusia k receptu

luss44
tie košíčky sú veľmi efektné a mufinky vyzerajú chutne. Z celozrnnej pšeničnej som robila mufiny nedávno a veľmi nám chutili, špaldovú používam často, napr. včera na knedle. Mufiny beriem ako rýchlu voľbu ak potrebujem rýchlo napiecť.
slavkabis
5* a to si piekla priamo v tých košíkoch? počas pečenie nezhnedne ten papier?
siminimie
ako je možné vidieť aj na úvodnej foto nie a navyše muffiny sa z nich krasne vyberali, mám ich z pepca a veľmi si ich pochvaľujem :) @Slavkabis (8.11.2016 10:38)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia