Mrvenicové lievance s lieskovcami a medovým jogurtom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup


  1. Z dvoch vajec, múky a vody vypracujeme tuhé cesto, necháme ho chvíľu odležať a nastrúhame ho na strúhadle.

  2. Nastrúhané cesto dáme do vriaceho mlieka s cukrom, citrónovou kôrou a so soľou. Varíme, až kým nevznikne hustá masa, do ktorej zamiešame 50 g masla a žĺtky. Vylejeme na plech, rozotrieme na hrúbku asi 1 cm a necháme vychladnúť.

  3. Navlhčenými rukami tvarujeme okrúhle lievance, obalíme ich v pomletých lieskových orieškoch a opečieme na masle. Podávame s jogurtom, do ktorého pridáme med a najemno nakrájanú medovku.