Mrkvový perkelt

mariaklara - fotkamariaklara, 16. januára 2014

Tento recept mám z knihy od A. Mačingovej " Najedzte sa do štíhlosti ", patrí medzi moje obľúbené.

2 - 3
porcie
30 - 35 minút
príprava
20 - 25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si očistíme a nakrájame cibuľu na tenké rezančeky, trochu osmažíme na olivovom oleji, ktorý posolíme. Pridáme na krúžky nakrájanú mrkvu a spolu podusíme, pridáme korenie, rascu a koriander.

    Mrkvový perkelt - obrázok 1
  2. 2

    Premiešame a pridáme sójovú omáčku, chvíľu spolu podusíme a pridáme ešte asi 1dcl vody, varíme pod pokrievkou 10 - 15 min.pokiaľ sa nám voda neodparí.

    Mrkvový perkelt - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s vareným vajíčkom na tvrdo alebo so strúhaným nízko-tučným syrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

afataga
kto ma rad mrkvu, nech sa paci, len neviem preco perkelt
elisticka
je vyborny len sa si troska viac prismazim cibulku ... preto perkellt lebo ho tak nazvala Macingova.....
dorisa
tak sa staráš o svohe zdravie, prajem veľa úspechov
rea1
a dnes bude na večeru. akúkoľvek zeleninu v akomkoľvek stave môžem v akomkoľvek množstve. :-))
sandra
Robievam a práve dnes je na pláne, teším sa :-D
miladicka
aj ja robievam takto mrkvičku, nedávam koriander ale ja dávam rozmarín :-)
florkad
výborný,dnes som ho mala na obed chutííí veľmi ,veľa receptov používam od pani Mačigovej
diamontko
ja som robila dnes, kedze som nemala koriander, tak som dala trosku kajenskej papriky a kusocek balzamikovej omacky, ale len trosicku, ked uz bola mrkva taka polomakka, tak som ju vypla, pridala nakrajane vajicko a nasekany medvedi cesnak-listy. je to vyyborne :-)
mariaklara
@diamontko , som rada, že sa ti recept páčil, ty si sa vynašla..... treba aj experimentovať....vznikne tak nový recept....:-))))
gubics
Ja robím často mrkvový perkelt, ako vegetariánske jedlo. Koriander nedávam len trochu papriky (tak 1 ks) a paradajky. Dáva tomu jedlu dobrú chuť.
silvia60
Mačingovej 28-dňovku som držala 2 krát, toto jedlo bolo jedno z mojich obľúbených. Po sviatkoch si ju dám 3-krát, aby som si urobila detox.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha