Mrkvový koláč
Autor receptu: mirop
Chutny a jednoduchy kolac od kolegyne z anglicka, pre mna prekvapenie ako moze mrkva
fungovat v kolaci... jednoduche a vsetko v jednej mise :)
30 minút príprava |
80 minút na 185 °C |
Postup
- cukor, vajcia a olej vymiesame do peny
- pridame muku, vanilkovy cukor, prasok do peciva, sodu, sol, skoricu a zase spracujeme
- zapracujeme mrkvu a orechy (pripadne hrozienka)
- vylejeme do maslom vymazanej a mukou vysypanej formy
- pecieme na 185 stupnoch asi 80 minut (osvedcilo sa mi asi po 40 minutach prekryt kolac alobalom)
- Prekrojime a natrieme pikantnym dzemom napr. ribezlovym...
- Diely opat spojime a polejeme cokoladou a ozdobime podla nalady.... :)
Original by sa mal potriet kremom z 150 g kremoveho syra napr. Philadelphia, 100 g masla a 200 g praskoveho cukru ale mne sa to zdalo uz moc sladke a tazke...