Mrkvový koláč s orechovým obláčikom fotorecept

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 25. marca 2016
Mrkvový koláč s orechovým obláčikom (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
250 g
250 g nastrúhaná najemno
50 g
80 g
60 g
1 ks
80 ml
20 g
120 g
350 ml
15 g
100 g




Postup

  1. 1

    Vajcia oddelíme, vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru, druhú zamiešame do mrkvy, aby pustila šťavu, pridáme kôru a šťavu z 1 citróna, olej a spojíme so žĺtkami. Zamiešame pomleté mandle s krémovým práškom a nakoniec sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na papier a pečieme pri teplote 190 °C.


  2. 2

    Šľahačkovú smotanu prevaríme s maslom a pridáme čokoládu. Šľahačkovú smotanu so stužovačom vyšľaháme a ochutíme orechmi.


  3. 3

    Upečený vychladnutý koláč pokrájame na kocky, vykrojíme dierku, ktorú naplníme čokoládovou omáčkou. Dozdobíme orieškovým obláčikom.


Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia