Mrkvový koláč s orechovým obláčikom fotorecept
Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 25. marca 2016
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 25. marca 2016
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia oddelíme, vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru, druhú zamiešame do mrkvy, aby pustila šťavu, pridáme kôru a šťavu z 1 citróna, olej a spojíme so žĺtkami. Zamiešame pomleté mandle s krémovým práškom a nakoniec sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na papier a pečieme pri teplote 190 °C.
- 2
Šľahačkovú smotanu prevaríme s maslom a pridáme čokoládu. Šľahačkovú smotanu so stužovačom vyšľaháme a ochutíme orechmi.
- 3
Upečený vychladnutý koláč pokrájame na kocky, vykrojíme dierku, ktorú naplníme čokoládovou omáčkou. Dozdobíme orieškovým obláčikom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu