Foto: lekorica
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
300 g |
|
150 g (trstinový) |
|
120 g |
|
4 ks |
|
250 ml (repkový) |
|
1 čl |
|
1/2 bal (kypriaci prášok Dr. Oetker) |
|
1 ks (vanilínový cukor) |
|
1/4 čl |
|
1 čl |
|
Na posypanie: | |
50 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
V mise si vymiešame žĺtka (Bielka vyšľahám extra) s cukrom a polovicou oleja, postupne za stáleho miešania striedavo pridávame múku s kypriacim práškom, sódou, kardamómom, vanilínový struk, škoricu a olej. Potom pridáme vyšľahané bielka. Do zmesi ručne vmiešame najemno nastrúhanú mrkvu a orechy.
-
2
Cesto vylejeme na plech (35cm*25cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 40 minút.
-
3
Po upečení koláč potriem medom a posypem zvyšnými orechami.
A to v povodnom recepte bolo az 300g cukru!
@Cesminaz áno je naozaj dobrý a hlavne z tej mrkvy aj šťavnatý. Nabudúce napečiem dvojitú dávku. ;-)