Mrkvový koláč (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Na cesto si pripravíme múku, olej, vodu, soľ a sušené bylinky.
- Múku, soľ a bylinky dáme do mixéra a počas mixovania prilievame tekutiny.
- Po chvíľke sa suroviny spoja.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke.
- Preložíme do formy, vidličkou popicháme a v rúre vyhriatej na 180°C predpečieme cca 10 - 15 minút. Zo zvyškov cesta som vykrojila mrkvičky na ozdobu koláča.
- Mrkvu (ja som použila 6 malých, ale na koláč som nakoniec použila len cca polovicu) očistíme a nakrájame na krúžky.
- Na malom množstve oleja mrkvu krátko popražme. Pridáme agávový sirup a soľ a opekáme kým mrkva trochu nezmäkne. Odstavme a necháme vychladnúť.
- Rastlinnú smotanu zmiešame s cícerovou múkou. Pridáme strúhaný syr, sušenú cibuľu, vňať a ochutme soľou a čiernym korením.
- Zmes nalejeme na predpečené cesto, na vrch koláča uložíme mrkvu a koláč upečieme vo vyhriatej rúre (cca 30 - 40 minút).