Foto: zuzanami
Túto polievku som sa naučila variť pred rokmi ešte ako aupairka v Nemecku. Spomenula som na ňu, keď som pátrala čo navariť malému synovi, Zobraziť celý popisTúto polievku som sa naučila variť pred rokmi ešte ako aupairka v Nemecku. Spomenula som na ňu, keď som pátrala čo navariť malému synovi, tak aby to chutilo aj zvyšku rodiny. Mala úspech :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky a mrkvu nakrájame na drobné kúsky. Dáme na horúci olej a chvíľu popražíme.
-
2
Zalejeme vodou. Pridáme soľ, čierne korenie, rascu a petržlenovú vňať, prípadne iné korenia podľa chuti. Dusíme asi 15 - 20 minút.
-
3
Potom zmixujeme ponorným mixérom do hladka, vrátime na oheň a primiešame 500 ml smotany na varenie (môžete nahradiť i mliekom či kyslou smotanou). Za stáleho miešania necháme zovrieť. A je to! Najlepšie chutí s opečenými chlebovými kockami, prípadne pre "chlapov" môžete pridať dusenú pečienku.
Diskusia k receptu