Keďže som sa teraz dala na 90 dňovú rozlišovaciu diétu, deň čo deň sa snažím dodržiavať jej pravidlá. Takže keď nastal deň uhľohydrátov, kedy môžem okrem iného jesť aj bez-vaječné cestoviny vymyslela som si vlastné lasagne. Dúfam, že zaujmú a budú aj chutiť. Sú vhodné aj pre vegetariánov či vegánov.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
350 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Lasagne si uvaríme podľa návodu, ktorý je na obale.
-
2
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame ju na rezance.
-
3
Do takto nastrúhanej mrkvy pridáme paradajkový pretlak prípadne kečup. Potom mrkvu ochutíme worčestrovou a chilli omáčkou, korením, soľou, oreganom.
-
4
Na dno zapekacej misy poukladáme lasagne, na nich zmes z postrúhanej mrkvy a takto vrstvíme, až kým posledná vrstva budú opäť lasagne.
-
5
Veľa ľudí pokrýva lasagne bešamelovou alebo inou omáčkou, ale keďže toto sú vege lasagne tak som ich poliala mamkiným sterilizovaným domácim lečom.
-
6
Takto pripravené lasagne dáme zapiecť do vopred rozohriatej rúry na 200°C. Pečieme ich približne 45 minút. Dobrú chuť. :)
@klaura , hodi sa do nasej postnej diety. Tak ako to ide, vydrzala si?