Mrkvové vege lasagne (fotorecept)

Autor receptu: tamik

Keďže som sa teraz dala na 90 dňovú rozlišovaciu diétu, deň čo deň sa snažím dodržiavať jej pravidlá. Takže keď nastal deň uhľohydrátov, kedy môžem okrem iného jesť aj bez-vaječné cestoviny vymyslela som si vlastné lasagne. Dúfam, že zaujmú a budú aj chutiť. Sú vhodné aj pre vegetariánov či vegánov.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Lasagne si uvaríme podľa návodu, ktorý je na obale.
  2. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame ju na rezance.
  3. Do takto nastrúhanej mrkvy pridáme paradajkový pretlak prípadne kečup. Potom mrkvu ochutíme worčestrovou a chilli omáčkou, korením, soľou, oreganom.
  4. Na dno zapekacej misy poukladáme lasagne, na nich zmes z postrúhanej mrkvy a takto vrstvíme, až kým posledná vrstva budú opäť lasagne.
  5. Veľa ľudí pokrýva lasagne bešamelovou alebo inou omáčkou, ale keďže toto sú vege lasagne tak som ich poliala mamkiným sterilizovaným domácim lečom.
  6. Takto pripravené lasagne dáme zapiecť do vopred rozohriatej rúry na 200°C. Pečieme ich približne 45 minút. Dobrú chuť. :)