Mrkvové vanilkové rožky

Mrkvové vanilkové rožky

Autor receptu: palma

40 ks
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistenú mrkvu nastrúhame a necháme, nech pustí šťavu. Potom ju vyžmýkame.
  2. V miske zmiešame múku s 2/3 cukru, vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou a ručne zamracujeme Palmarin. Pridáme vyžmýkanú mrkvu a vypracujeme hladké cesto. Keby sa príliš lepilo, pridáme múku.
  3. Cesto necháme aspoň hodinu odležať v chladničke a potom tvarujeme rožky, ktoré pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie približne 12 - 15 minút pri teplote 175 stupňov.
  4. Ešte teplé rožky obalíme v zmesi mletých mandlí a zvyšného práškového cukru.