Mrkvové šatôčky špaldové fotorecept

mrcookiecook - fotkamrcookiecook, 8. novembra 2014

Medzi najobľúbenejšie pečivo alebo sladkosť u nás doma patrili určite tieto mrkvové šatôčky. Keď sa k nám tento recept kedysi dostal, boli sme zvedaví, čo to bude za dobrotu z mrkvy a nedôverčivo sme ohŕňali nos. No, nestihli ani poriadne vychladnúť a už boli fuč! Razom vytlačili z popredných miest rôzne koláčiky a zákusky, ktoré nám mama doma robievala. Samozrejme, niektoré tam zostali dodnes a tieto "mrkvičky" tiež... :-)

20 minút
príprava
20 minút
na 120 °C

Suroviny

600 g
250 g (alebo Hera)
340 g
2 PL
1
2 - 4 PL
štipka
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, postrúhanej mrkvy, masla a ostatných surovín vypracujeme cesto...

    Mrkvové šatôčky špaldové (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto necháme chvíľku postáť. Zatiaľ si môžme pripraviť dosku, na ktorej budeme s cestom pracovať...

    Mrkvové šatôčky špaldové (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozvaľkáme (približne na hrúbku 4mm) a vykrajujeme štvorce. Na každý štvorček položíme kôpku slivkového lekváru, asi tak čajovú lyžičku... Potom štvorce zložíme do trojuholníka alebo šatôčky, okraje dobre stlačíme a dáme piecť...

    Mrkvové šatôčky špaldové (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme (v mojom prípade) 15 až 20 minút pri teplote 120°C. Nakoniec vychladnuté šatôčky obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru...

    Mrkvové šatôčky špaldové (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť... :-)

    Mrkvové šatôčky špaldové (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Chlieb a pečivo, Na sladko, Drobné pečivo, Pečené

Diskusia k receptu

danila
aj mne sa veľmi páčia, do cesta nejde žiadny cukor - mrkva im dá jemnú sladkosť, iste ich vyskúšam, u mňa máš 5*
zuzkanik
Piekla som ich včera, trochu ustráchaná, ale dopadlo to na jednotku. Samotné surové cesto nemá žiadnu chuť a moja dcéra sá tvárila dosť zhnusene, keď mi z neho ukradla. Ale keď som dopiekla, nestačili ani vychladnúť a už sme sa na ne vrhli. Dávam 4*, ale len preto, že som prvú dávku piekla na tých 120 a boli surové. Upiekli sa až na 180-tke.
kukulienka71
Sú vynikajúce, robila som aj plnené slivkovým lekvárom, aj syrové hviezdičky (do cesta som cukor nedala). Deťom na maškarnom plese veľmi chutili. Vďaka za recept, budem robiť častejšie.


monty469
No to je vlastne zdravý koláčik?Upečiem, určite to je skvelé 5*