Mrkvové muffiny

tinusik17 - bez fotkytinusik17, 1. januára 2013
Mrkvové muffiny
Foto: tinusik17

Tak tento koláč vznikol, keď boli v našej dedine "Mrkvárske hody", a bola vyhlásená súťaž o najlepšiu mrkvovú špecialitu...a keďže ja som moc času Zobraziť celý popisTak tento koláč vznikol, keď boli v našej dedine "Mrkvárske hody", a bola vyhlásená súťaž o najlepšiu mrkvovú špecialitu...a keďže ja som moc času nemala, tak vzniklo niečo takéto :D v tej súťaži boli rôzne špeciality, od mrkvového džúsu, cez džem, šuhajdy, mrkvové pirôžky, šišky, a neviem čo všeetko možné :)

20
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
250 g
400 g
3 ks celé
1 PL
200 ml
1 ks
1 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Mrkvu si očistíme, najemno nastrúhame a dáme do misky. Pridáme kryštálový cukor, vanilínový cukor, šťavu z jedného citróna, vajcia a celé to premiešame.

  2. 2

    V druhej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva, škoricou a sódou. Postupne to pridávame do zmesi s mrkvou. Nakoniec pridáme olej.

  3. 3

    Následne si pripravíme košíčky na muffiny, a plníme ich cestom. Pečieme približne 20 minút na 200 stupňov, no to tiež záleží od druhu spotrebiča :) Keď sú pekne upečené a vychladené, môžme si ich zdobiť, podľa fantázie. Ja som ich poťahovala marshmallovým fondánom. Aby pekne držal, tak som muffiny potrela džemom. Dodal tomu zaujímavejšiu chuť :)

Diskusia k receptu

rulik
vyzerajú úžasne a určite aj tak chutia,dík
medulienka122
ešte som z mrkvy nikdy nič nepiekla,ale tie tvoje muffiny sú také milé, že normálne porozmýšľam:-))
violetacamorova
Ja som dávala na mrkvový koláč polevu z nátierkového masla a chutilo mi to. Ten marshmallow fondán nepoznám, ako si ho robila? A vyrábala si aj ti malé krásne mrkvičky? Veľmi pekne a určite aj chutné muffinky.
honestka
mrkvove kolace mam najradsej s kremom z cream cheese a vanilkou ale to aj preto, ze fondant na ziadnom zakusku ci torte nemusime.
ok, Kedze tu ide aj o tvoju prezentaciu.
tinusik17
ako som už spomínala, bolo to robené na súťaž. Inak by som tam ten poťah nedávala, ale potrebovala som, aby to malo aj nejaký pekný vzhľad :) je samozrejmé, že to tam vôbec nieje potrebné. Robila som aj také "suché", že čisto len muffin :) a tiež to bolo celkom dobré :) ten poťah tam bol skôr pre potešenie oka :) a ten poťah, Jojo cukríky, marshmallow som roztopila v mikrovlnke, išlo tam troška vody, citr. šťava a farbička, a keď to bolo roztopené tak primerane, tak sa dával mletý cukor, a pekne sa to spracovalo na hmotu. Relatívne dobre sa s tým pracovalo, a ani sa našťastie netrhalo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia