Foto: tinusik17
Tak tento koláč vznikol, keď boli v našej dedine "Mrkvárske hody", a bola vyhlásená súťaž o najlepšiu mrkvovú špecialitu...a keďže ja som moc času Zobraziť celý popisTak tento koláč vznikol, keď boli v našej dedine "Mrkvárske hody", a bola vyhlásená súťaž o najlepšiu mrkvovú špecialitu...a keďže ja som moc času nemala, tak vzniklo niečo takéto :D v tej súťaži boli rôzne špeciality, od mrkvového džúsu, cez džem, šuhajdy, mrkvové pirôžky, šišky, a neviem čo všeetko možné :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mrkvu si očistíme, najemno nastrúhame a dáme do misky. Pridáme kryštálový cukor, vanilínový cukor, šťavu z jedného citróna, vajcia a celé to premiešame.
- 2
V druhej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva, škoricou a sódou. Postupne to pridávame do zmesi s mrkvou. Nakoniec pridáme olej.
- 3
Následne si pripravíme košíčky na muffiny, a plníme ich cestom. Pečieme približne 20 minút na 200 stupňov, no to tiež záleží od druhu spotrebiča :) Keď sú pekne upečené a vychladené, môžme si ich zdobiť, podľa fantázie. Ja som ich poťahovala marshmallovým fondánom. Aby pekne držal, tak som muffiny potrela džemom. Dodal tomu zaujímavejšiu chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ok, Kedze tu ide aj o tvoju prezentaciu.