Mrkvová torta fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 19. marca 2013
Mrkvová torta (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Skúšala som plno variantov mrkvových koláčikov, no tento je najlepší a myslím si, že ingrediencie tiež nie sú náročné na financie:)

12
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
300 g
150 g
3 ks
2 PL
3 ČL
100 ml
Poleva:
200 g
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Mrkvu som si nastrúhala a zmiešala , múku, cukor,citronovu šťavu, kypriaci prášok, olej a žĺtka vymixujeme na jemnú zmes.

    Mrkvová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vyšľahaný sneh, zľahka premiešame.

    Mrkvová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pečieme vo vymastenej, vysypanej forme 20-25 minút na 170.

    Mrkvová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení necháme vychladnúť.

    Mrkvová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme citrónovou polevou (200g cukru,4 lyžice šťavy, 2 lyžice vody - všetko zamiešať do hladka...možme trošku zahriať nie variť:)). Chuť záleži od toho aku mrkvičku použijeme:)

    Mrkvová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnutý koláčik potrieme citronovou polevou:) možme ozdobiť mrkvičkou:)

    Mrkvová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu je v reze:)

    Mrkvová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tu je aj takto odfotena:)...mnam mnam:)

    Mrkvová torta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

veve
Super recept, oceňujem, že si použila stéviu a nie cukor. Isto vyskúšam, vyzerá lákavo ;-)
egreska
milujem mrkvové koláče..robievam ako muffiny..tvoj vyzerá žravo :-)
havino
@kajusiqq , chválim, nie len, že ukladám,ale aj upečiem, už som piekla mrkvový a chutil nám, porovnám suroviny,ale si si istá, že stévie 150 g, zrejme si chcela napísať 15g, to by mohlo stačiť
kajusiqq
Ďakujem za komentáre:))....a @havino nie nie 150 je dobre:) možte použiť aj 150 g praškoveho cukru ale stevia je samozrejme zdravšia:)
havino
@kajusiqq , nemám naozaj v úmysle sa starať do receptu, ale vieš aká chuť koláča by bola, ked by niekto dal 150g stévie? stevia je sladidlo v porovnaní s cukrom 1:100. Doma mám nádobku stévie s obsahom 90 g a napečiem s tým kopec koláčov. skus si mrknúť aj iné recepty so steviou kolko gramov ide na podobne množstvo múky u teba. Ver mi, bolo by to nejedlé. V žiadnom prípade nemôže sedieť dávka stévie= dávka cukru. Neber to v zlom.
frezia
@havino ma pravdu. Ja pouzivam len Steviu,mam 200 gramove balenie.Uz som upiekla par kolacov a stale mam polovicu. Ani to nevazim,davam odoka a ochutnaam.
1x lianka
frezia
Ale ta torticka je krasna,ulozila som si ju,urcite vyskusam.
kajusiqq
@havino a @frezia ja viem aj mne sa to zdalo veľa aj každému kto ho papal sa pýtali koľko stevie a ja že 150 a každý čo neexistuje ale naozaj a vobec nieje cítiť že je nieaký sladký taký akurát ale ved vyskúšajte dať 75g aký bude:)......tak či tak dúfam že sa vam vydarí:)
evanaaa
Myslím si, že @kajusiqq nemá čistú stéviu ale stéviový cukor, ktorý sa predáva v kilovom balení a je to klasický cukor zmiešaný so stéviou, len neviem v akom pomere. Tiež som sa mu potešila, kým som neprečítala zloženie. Len nepíšu, pre koho ten cukor je, asi pre tých, ktorí sa chcú vyvarovať veľkého sladenia - diabetikom nepomôže.
Ake koláčik je iste dobrý, ja ak by som robila, dala by som Xylitol, ten sa môže dávať v pomere k cukru 1:1, tam by šlo aj tých 150g.
kajusiqq
uuha:(.....prepáčte ano bol to steviový cukor ažž teraz som si všimla na obale a prečítala zloženie vlastne:(......prepáčte:(.....
kajusiqq
a kedže neviem koľko stevie by tam isť malo tak som v norme pozmenila "steviový cukor":).....kupim stéviu a vyskúšam tak vam dam potom vedieť:))
jajaem
Ja robievam podobný, akurát s normálnym cukrom a do cesta pridávam kokos. Ten kokos to tak trochu ozvláštni. :) Vyskúšaj