Mrkvová torta
Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 11. januára 2017
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 11. januára 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Už prababičky vedeli, že koreňová zelenina je v zime zdravým pokladom. Veď sa dá variť, piecť, grilovať, konfitovať, dusiť vo víne... A dobrý kuchár vie túto „obyčajnú“ surovinu premeniť na kulinársky zážitok.
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
V miske vyšľaháme vajíčka so 60 g cukru do peny, pridáme postrúhanú mrkvu, múku a sódu bikarbónu. Pripravenú hmotu dáme do formy a pečieme pri teplote 160 °C asi 40 minút.
- 2
Šľahačkovú smotanu prevaríme so 60 g cukru. Korpus po upečení necháme vychladnúť, rozrežeme a naplníme šľahačkovým krémom. Potrieme aj vrch torty.
- 3
Tortu podávame ozdobenú malinami, mätou a baby mrkvou. Môžeme dodekorovať karamelovým topingom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Slahackovy krem je vytvoreny z nevyslahanej slahackovej smotany a cukru, ktore spolu prevarite. Torta nebude sucha, nakolko mrkva je pomerne stavnata zelenina a aj slahackovy krem doda torte stavnatost.
Ved vyskusajte a potom nam napiste.