Mrkvová torta
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 11. januára 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Už prababičky vedeli, že koreňová zelenina je v zime zdravým pokladom. Veď sa dá variť, piecť, grilovať, konfitovať, dusiť vo víne... A dobrý kuchár vie túto „obyčajnú“ surovinu premeniť na kulinársky zážitok.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
400 g |
|
100 g |
|
120 g |
|
2 ks |
|
štipka |
|
40 g čerstvé |
|
4 ks |
|
200 ml |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V miske vyšľaháme vajíčka so 60 g cukru do peny, pridáme postrúhanú mrkvu, múku a sódu bikarbónu. Pripravenú hmotu dáme do formy a pečieme pri teplote 160 °C asi 40 minút.
- 2
Šľahačkovú smotanu prevaríme so 60 g cukru. Korpus po upečení necháme vychladnúť, rozrežeme a naplníme šľahačkovým krémom. Potrieme aj vrch torty.
- 3
Tortu podávame ozdobenú malinami, mätou a baby mrkvou. Môžeme dodekorovať karamelovým topingom.
Ďalšie recepty:
- 2
Slahackovy krem je vytvoreny z nevyslahanej slahackovej smotany a cukru, ktore spolu prevarite. Torta nebude sucha, nakolko mrkva je pomerne stavnata zelenina a aj slahackovy krem doda torte stavnatost.
Ved vyskusajte a potom nam napiste.