Mrkvová torta

Autor receptu: redakcia

Už prababičky vedeli, že koreňová zelenina je v zime zdravým pokladom. Veď sa dá variť, piecť, grilovať, konfitovať, dusiť vo víne... A dobrý kuchár vie túto „obyčajnú“ surovinu premeniť na kulinársky zážitok.

4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Postup

  1. V miske vyšľaháme vajíčka so 60 g cukru do peny, pridáme postrúhanú mrkvu, múku a sódu bikarbónu. Pripravenú hmotu dáme do formy a pečieme pri teplote 160 °C asi 40 minút.
  2. Šľahačkovú smotanu prevaríme so 60 g cukru. Korpus po upečení necháme vychladnúť, rozrežeme a naplníme šľahačkovým krémom. Potrieme aj vrch torty.
  3. Tortu podávame ozdobenú malinami, mätou a baby mrkvou. Môžeme dodekorovať karamelovým topingom.