Mriežkovaný koláč (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Koláč,ktorému neodola nik.

40
porcií
1,5 h minút
príprava
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zapravíme cesto z úvedených prísad.Nezapravovala som kvások,ale priamo.Dala som tri vajíčka,lebo boli malé.
  2. vypracujeme hladké cesto,
  3. nateplom mieste necháme vykysnuť.
  4. Po vykysnúti cesto vyvaľame a urobíme 4 bochničky,2 väčšie a 2 menšie.
  5. Ešte kým nám cesto kysne,tak si pripravíme plnky.Tvarohovu.
  6. Makovu:polovicu mlieka dáme zovrieť s vanilkový a kryštalovým cukrom a doňho zaparíme mak.
  7. Do druhej polky rozhabarkujeme žltko s krémovym práškon a zavaríme do maku.
  8. makový puding nacháme vychladnúť.
  9. Cesto väčšie rozvaľkame vo veľkosti plechu a dáme na vymastený plech. na cesto rozotrieme plnku ,(je to na dva plechy,jedno makové a druhý tvarohové).
  10. Menšie cesta tak isto rozvaľkáme a ja som na mriežky použila mriežkovaci valček.
  11. Cesto potom opatrne preložíme na plnku ,potrieme vajcom a upečieme.Upečené pocukrujeme pr.cukrom.