Mriežkovaný koláč (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Koláč,ktorému neodola nik.
40 porcií |
1,5 h minút príprava |
20-25 minút na 170 °C |
Postup
- Zapravíme cesto z úvedených prísad.Nezapravovala som kvások,ale priamo.Dala som tri vajíčka,lebo boli malé.
- vypracujeme hladké cesto,
- nateplom mieste necháme vykysnuť.
- Po vykysnúti cesto vyvaľame a urobíme 4 bochničky,2 väčšie a 2 menšie.
- Ešte kým nám cesto kysne,tak si pripravíme plnky.Tvarohovu.
- Makovu:polovicu mlieka dáme zovrieť s vanilkový a kryštalovým cukrom a doňho zaparíme mak.
- Do druhej polky rozhabarkujeme žltko s krémovym práškon a zavaríme do maku.
- makový puding nacháme vychladnúť.
- Cesto väčšie rozvaľkame vo veľkosti plechu a dáme na vymastený plech. na cesto rozotrieme plnku ,(je to na dva plechy,jedno makové a druhý tvarohové).
- Menšie cesta tak isto rozvaľkáme a ja som na mriežky použila mriežkovaci valček.
- Cesto potom opatrne preložíme na plnku ,potrieme vajcom a upečieme.Upečené pocukrujeme pr.cukrom.