Mrazený ovocný trojuholník

Autor receptu: redakcia

12-16
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup


  1. Korpus: Na spodok formy dáme papier na pečenie. Mliečnu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, odstavíme, pridáme maslo, rozmiešame vareškou, pridáme mleté sušienky a zapracujeme tak, že vznikne cesto. Cesto rozotrieme na spodok formy a necháme v chladničke odstáť 10 minút.

  2. Krém: V miske vymiešame žĺtky, cukor a pomarančovú kôru s vanilkou. Metličkami šľaháme nad parou do 80 °C. Zmes odstavíme a došľaháme ručným šľahačom alebo mixérom dotuha, kým trošku nevychladne.

  3. Žĺtkovú penu jemne zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, pomarančovou šťavou a orieškami. Jemne premiešame vareškou. Hotový krém naplníme do formy a v mrazničke necháme minimálne dve hodiny. Po vybratí z mrazničky ozdobíme lesným ovocím a makadamiovými orieškami.