Mrazený ovocný trojuholník
Autor receptu: redakcia
12-16 porcií |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
Korpus: Na spodok formy dáme papier na pečenie. Mliečnu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, odstavíme, pridáme maslo, rozmiešame vareškou, pridáme mleté sušienky a zapracujeme tak, že vznikne cesto. Cesto rozotrieme na spodok formy a necháme v chladničke odstáť 10 minút.
Krém: V miske vymiešame žĺtky, cukor a pomarančovú kôru s vanilkou. Metličkami šľaháme nad parou do 80 °C. Zmes odstavíme a došľaháme ručným šľahačom alebo mixérom dotuha, kým trošku nevychladne.
Žĺtkovú penu jemne zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, pomarančovou šťavou a orieškami. Jemne premiešame vareškou. Hotový krém naplníme do formy a v mrazničke necháme minimálne dve hodiny. Po vybratí z mrazničky ozdobíme lesným ovocím a makadamiovými orieškami.
|