Mravenisko fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 23. júna 2013

Počas týchto letných horúčav veru viac chutí zmrzlinka , ako krémové zákusky...napriek tomu sa niečo sladké žiada a tak som dnes upiekla tento veľmi Zobraziť celý popisPočas týchto letných horúčav veru viac chutí zmrzlinka , ako krémové zákusky...napriek tomu sa niečo sladké žiada a tak som dnes upiekla tento veľmi chutný zákusok, ktorý pečiem veľmi rada, lebo je jednoduchý...

12
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
250 g
250 g
250 g
1 bal
1 bal
Na vrch:
100 g
1 PL
1 čl




Postup

  1. 1

    do misy som si dala maslo, vajcia a cukor...

    Mravenisko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do vymiešanej hmoty som po malých dávkach pridala múku zmiešanú s práškom do pečiva

    Mravenisko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a napokon som vmiešala do cesta čoko mrvinky..teda mravce..

    Mravenisko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    formu na srnčí chrbát som vystlala pečiacim papierom a vyliala do neho cesto..trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekol sa 25 min..

    Mravenisko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečený koláč som nechala vychladiť...

    Mravenisko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    roztopila som horkú čokoládu, pridala som 1 lyžicu oleja a trošku masla...a poliala celý koláč...a na vrch som nastrúhala bielu čokoládu... z tejto dávky som dostala 2 kusy mraveniska...teda potrebné sú na pečenie 2 formy na srnčí chrbát..

    Mravenisko (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pokrájala na rezy a prejem vám dobrú chuť...

    Mravenisko (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

denyany
rýchla dobrota. mohla by si, prosím, upresniť, koľko vážia tie čokomrvinky? koláčik by som upiekla, len chcem dodržať gramáž a dať tam čokolády, koľko treba.
izabella929
@afataga ,,,veru totoje najmenej pracný zákusok, stačí mixérom všetko zmiešať, vyliať do formy a hotovo...nemusí byť ani čoko poleva, stačí posypať cukrom...je veľmi chutný..@marijanka712..veru toto je šup-šup hotový...a veľmi chutný-.-)) vďaka vám obom za komentáre.-)
izabella929
@denyany...je to hmota na zdobenie..sú rôzne, vyzerajú ako mravce...aj čokoládové, biele , alebo rôznofarebné...a vážia 80g. je to super koláčik...nemusíš všetky vysypať...dáš si koľko sa ti páči...mne niečo zostalo v krabičke...vďaka za komentár.-)
frezia68
Také rýchlovky sú vítané,najmä ak je teplejšie......:-)
sracz
... tak taký "jednodušák s čokohanďami" môžem aj ja! ... dovolím si však upozorniť, váženú a ctenú autorku, milá @izabella929 - že "tenké" kúsky sa mi lámu v mojich drobných medvedích "labkách"! Jedoducho krása na všetkých frontoch a poliach!!!
abkul
Dík za novú inšpiráciu, šikovný recept, takéto "bezplnkové" sú teraz v lete najlepšie spolu s ovocnými. Super, určite vyskúšam.
spetkasoli
milá@Izabelka , v jednoduchosti je krása a toto tvoje mravenisko mi velmi učarovalo. Si strašne šikovná, už som vyskúšala veľa tvojich dobrot a vždy nám všetko chutilo. Díky za tento receptík, určite upečiem cez víkend a poteším rodinku ďalšou dobrotkou z Varechy:) Prajem všetkým pekný a pohodový deň.
helca103
@izabell929 tvoje recpety sú všetky úžasné len ja bohužiaľ nemôžem všetky ochutnať - veď vieš prečo :-)))
radost
tvoje mravenisko plus zmrzlina k tomu = radosť do domu...:-)
izabella929
@mil á moja rodosť.)) už som ti poslala aj rekomando TS, lebo som nevedela, kam si sa mi stratila...tie tvoje veršované správy mi chýbajú...bez tých to tu nie je ono...))nech ti ten elán dlho vydrží,,,mám ťa rada .-))) vďaka za rýmovaný komentár.-)
eviana
Jejko... to vyzerá krásne a naozaj rýchla a jednoduchá príprava, ukladám a isto niekedy vyskúšam, ďakujem za inšpiráciu :)
jerica
to máš pravdu , len k tomuto perfektnému koláčiku si môžeš kľudne dať aj zmrzlinku , na krajec položíš dva kopčeky , nastriekaš šľahačku , poleješ amaretom alebo vajcovým koňakom , posypeš lúpané mandle a máš letné osvieženie na stole na terase, aj táto verzia je dobrá:môžeš na koláčik aj dať na tenké kolieska pokrájaný banán,zmrzka,šľahačka,amareto,orechy, dokola naukladať jahody a ďaľšia pochúťka:-)
radost
IZKA milá..obálku som otvorila-žiadna sláva-žiadna tajná správa..smutná som-nuž-to sa stáva..:-(
život rýchle beží...všeličo mi na srdci leží...no rada bežím na Varechu-i ked-niekedy je tu viac smútku než smiechu..ale život už je taký...nesvieti vždy slnko..prídu aj čierne mraky...
tebe želám pokoj v duši..radosť v srdci-usilovnú našu @izabellu929 - tu majú iste radi všetci...:-)
izabella929
Potešili ste ma tým, že sa vám moje mravenisko páči...) ďakujem pekne za milé komentáre.-) @jerica...v ďaka, za pekné osvieženie tohto zákusku so zmrzkou a šahačkou...)@radost...je mi ľúto, asi išla tá správa cez USA...krásne rýmy, ktoré mi už veľmi chýbali...tvoje básnické črievko nemá chybu.-))
mariamka
izabelka mne sa tiez velmi paci vas kolacik, pripomina mi tie klasicke biskupske chlebicky, vzdy sme doma robili poctive trene cesto, ktore vzdy ostane stavnate a mekucke,, dodatocne mi je luto tej pohromy vo vasej zahradke a zmarenej niekolkomesacnej prace.. snad nevyslo vsetko nazmar..
izabella929
@mariamka ,,, je veľmi chutný a šťavnatý...nie je to suchá piškóta...mám rada tiež jednoduché zákusky a tento patrí medzi ne...) ďakujem pekne za podporu...) ničo zostalo, niečo sa možno preberie a čo nebude, kúpim u farmára...ďakujem pekne za milý komentár.-)
izabella929
@janger..ano máš pravdu, v postate sa štruktúrou podobá...domyslela som si tam tie mravce...no paráda.-)))vďaka za komentár aj link.-)))@janka , teším sa, potom napíš. ako chutil...ďakujem pekne.-)
katarina64
podobný robievam manželovi i do pohárov,vydrží niekoľko mesiacov ale teraz urobím podľa Teba len pre seba a skúsim do cesta ešte pridať mrazené maliny/keďže tie mám v mraziaku/a pod polevu dám ríbezľoví džem...uvidíme čo z toho vznikne
izabella929
@katarina64 , no mám obavy z tých malín, lebo ak ich pridáš do cesta , rozlejú sa ti...nebude to vyzerať vábne...no ale uvidíš, možno budeš mať šťastie.-) dík za komentík...
1x frezia
kucharka
Jednoduchý a chutný, takéto mám rada.
Ďakujem za recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia