Mramorovo-pohánková bábovka

Autor receptu: danda3

Od kamarátky som mala požičanú kuchárku od Zdeňka Šmajstrla "Pohánka ve mlýně a v kuchyni" s kopou fantastických receptov z pohánky a pohánkovej múky. Dnes som vybrala na vyskúšanie práve túto bábovku (s malými zmenami) a keďže mi veľmi chutila, podelím sa veľmi rada o recept.♥

15 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia šľaháme so štipkou soli, potom pridáme rapaduru a med ( alebo 200 g klasického cukru) a opäť šľaháme do peny.
  2. Pridáme múku + PDP + olej + mlieko (môže byť aj klasické) a na najmenších otáčkach prešľaháme.
  3. 2/3 cesta nalejeme do maslom vymastenej a pohánkovou múkou vysypanej bábovkovej formy.
  4. Do 1/3 pridáme karob alebo klasické kakao, nalejeme do formy a pomocou vidličky premiešame.
  5. Pečieme na 170°C cca 45 minút dolný a horný ohrev. Či je bábovka upečená, zistíme pomocou špajdle. Necháme vychladnúť a potom vyberieme z formy.
  6. Musela som ochutnať ešte pred cvičením, mňam, zobrala som aj babám na ochutnávku a všetkým veľmi chutila, pohánkovú múku v nej nikto nespoznal.
  7. No a po cvičení, studená, chutila ešte lepšie.♥