Bábovka

Mramorová bábovka s citrónovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Táto bábovka je bez hrozienok, veď nemusia vždy byť. Je veľmi ľahučká, vhodná ku kávičke a nielen to, aj deti si pochutnali:-)

40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vo väčšej miske rozmiešame cukor so žĺtkami. Pridáme postupne olej a miešame nahladko. Múku rozmiešame s práškom do pečiva. Pridáme do cesta, zamiešame a ešte pridáme mlieko a všetko vymiešame. Z bielkov si urobíme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do cesta. Cesto svetlé je hotové. Teraz si urobíme tmavé cesto: Do menšej misky odoberieme trochu zo svetlého cesta a dáme do neho 3 čaj. lyžičky kakaa a opatrne zamiešame.
  2. Formu na bábovku potrieme tukom a vysypeme ju múkou. A teraz začneme mramorovať. Najskôr dáme do nej svetlé cesto.
  3. Teraz dáme na svetlé cesto tmavé.
  4. Tmavé cesto zakryjeme svetlým.
  5. Pokračujeme tak, že znovu dáme tmavé cesto.
  6. Ukončíme pridaním svetlého cesta.
  7. Dáme piecť do rozhriatej trúby na 180 stupňov 40 minút. Upečenú bábovku necháme chvíľu vychladnúť.
  8. Potom ju vyklopíme z formy a necháme ju úplne vychladnúť.
  9. Teraz si spravíme citrónovú polevu a po vrchu ju ozdobíme a hneď dáme aj ozdobné cukríky na vrch polevy, ktorú necháme zaschnúť. A máme hotovo.
  10. Pokrájame ju na kúsky.
  11. V reze .
  12. :-)