Motýlí koláčik

Autor receptu: andula1964

Nie vždy naše deťúrence chcú papať! Tak ráno k ich obľúbenámu kakavku im dáme takýto motýlik.

20 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. S pripravených surovín si vypracujeme klasické kysnuté cesto,bud ručne,alebo na to použijeme našich domácich pomocníkov.Ja na miesenie a kynsutie cesta používam domácu pekáreň.
  2. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme si ho na 5 rovnakých častí.Cesto si upravíme do malých bochníčkov.Takto pripravené si rozvaľkáme do kruhu a potrieme roztopeným maslom a posypeme škoricovým cukrom.Tento škoricový cukor je vlastne plnka,takže na naplnenie môžeme použiť:orechy,mak,vtom pripade budeme mať motýliky orechové,alebo makové,záleží len na nás akú plnku si do nich dáme. Tieto moje boli orechové.
  3. Naplnené si zrulujeme ako palacinku,Rolujeme na tesnejšie,aby sa vám potom nerozpadalo.Konce zrolovaného cesta zahneme,aby sme sa rozumeli z každej strany tak1/4.Takto pripravené ostrým nožíkom,alebo nožnicami,prerežeme stredom zvinuté,zahnuté cesto,tak,aby nám v prostriedku zostal minimélne 1 cm neprerezaný.Prerezané konce vytočíme do srany,tym si vlastne vytvoríme toho nášho motýlika.
  4. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie,necháme chvílu ešte nakysnúť.Pred pečením potrieme vajíčkom,do korého sme pridali cukor a vodu(mlieko).Pečieme pri 160-180°C asi 20 minút, treba si odsledovať! Všetkým prajem ,,dobrú chuť"! :D