Morčacie stehno na curry (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Pôvodne som ho chcela urobiť na šampiňónoch, ale bol u nás vnuk, ktorý nemá huby rád, tak vzniklo toto jedlo. Chutilo aj vnukovi aj manželovi. Mne chutí všetko čo navarím...

6
porcií
25-30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na kvapke oleja opražím na kocky nakrájanú slaninku,
  2. pridám nakrájanú cibuľu a popražím do sklovita.
  3. Meditým si nakrájam morčacie stehno zbavené tuku a blaniek na kocky a pridám na pripravený základ.
  4. Nechám orestovať mäso zo všetkých strán,
  5. pridám koreniny (mleté čierne korenie, kukrumu a curry korenie) a trošku soli. Premiešam, podlejem a nechám dusiť cca 30 minút.
  6. Kým sa mäso dusí, očistím si stonky zeleru a nachystám za hrsť mrazeného hrášku. V zápale práce som zabudla odfotiť... Nechám ešte chvíľu podusiť, kým zmäkne hrášok a stonky zeleru.
  7. Do zmesy prilejem jednu sladkú smotanu na šľahanie a nechám zredukovať.
  8. Vytvorí sa omáčka, ktorú ešte na záver ochutím najemno nakrájanou vňaťou zo zeleru a mätovými lístkami. Na záver ešte pridám štipku čilipapričky.
  9. Podávala som so šafranovou ryžou.