Morčacie stehno na curry (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Pôvodne som ho chcela urobiť na šampiňónoch, ale bol u nás vnuk, ktorý nemá huby rád,
tak vzniklo toto jedlo. Chutilo aj vnukovi aj manželovi. Mne chutí všetko čo navarím...
6 porcií |
25-30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Na kvapke oleja opražím na kocky nakrájanú slaninku,
- pridám nakrájanú cibuľu a popražím do sklovita.
- Meditým si nakrájam morčacie stehno zbavené tuku a blaniek na kocky a pridám na pripravený základ.
- Nechám orestovať mäso zo všetkých strán,
- pridám koreniny (mleté čierne korenie, kukrumu a curry korenie) a trošku soli. Premiešam, podlejem a nechám dusiť cca 30 minút.
- Kým sa mäso dusí, očistím si stonky zeleru a nachystám za hrsť mrazeného hrášku. V zápale práce som zabudla odfotiť... Nechám ešte chvíľu podusiť, kým zmäkne hrášok a stonky zeleru.
- Do zmesy prilejem jednu sladkú smotanu na šľahanie a nechám zredukovať.
- Vytvorí sa omáčka, ktorú ešte na záver ochutím najemno nakrájanou vňaťou zo zeleru a mätovými lístkami. Na záver ešte pridám štipku čilipapričky.
- Podávala som so šafranovou ryžou.