Morčacie prsia s hlivou, paradajkou a syrom fotorecept
Foto: babkamt
Dnes som manželovi na obed pripravila tieto morčacie prsíčka. Neviem, či zabudol jedlo ochutnať, ale naložil si dva krát:-) Ja som si Zobraziť celý popisDnes som manželovi na obed pripravila tieto morčacie prsíčka. Neviem, či zabudol jedlo ochutnať, ale naložil si dva krát:-) Ja som si spravila tiež morčacie prsíčka, ale na môj "diétny" spôsob:-) Kúpila som 850 gramové prsia. Polovicu som spravila manželovi s hlivou.
na 180 °C
Postup
-
1
Ako prvú si pripravím hlivu. Očistila som si dva strúčiky cesnaku a jednu strednú cibuľu.
-
2
Na sitku som hlivu umyla, nechala okvapkať. Prekrojila som ju na polovičku, osolila a okorenila som.
-
3
Na troche oleja som ju dusila, kým som si nakrájala cibuľu na mesiačiky. K hlive som pridala trochu mletého kmínu.
-
4
Pridala som nakrájanú cibuľu a 2 prelisované strúčiky cesnaku. Pod pokrievkou som ju dusila ešte asi 5 minút. Hlivu netreba dlho dusiť.
-
5
Nechala som ju vychladnúť.
-
6
Mäso som nakrájala na plátky, osolila a okorenila. Opiekla som ho krátko z obidvoch strán.
-
7
Opečené mäso som preložila do zapekacej misy aj s výpekom.
-
8
Na mäso som uložila udusenú hlivu a paradajku nakrájanú na plátky.
-
9
Na vrch som dala strúhaný syr. Rúru som vyhriala na 180 stupňov, piekla som asi 15 minút, kým sa mi syr neroztopil.
-
10
K mäsu som spravila zemiakové pyré. Obed som podávala s čerstvým hlávkovým šalátom.
ďakujem za fotku, potešila ma. Napriek tomu, že si nedala paradajky ti chutilo. A to je dôležité:-) Prepáč, že sa ti neskoro ozývam.