Foto: miloss2
Iná chuť ako kuracina,rýchla príprava,veľmi chutné.
10 minút
príprava
príprava
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme,dáme do misy na pečenie, ktorú sme vymastili bravčovou masťou,osolíme,pridáme mletú papriku a drvenú rascu.Podlejeme trochou vody a prikryté pečieme v rúre.
-
2
Počas pečenia občas podlejeme vodou.Piekol som asi 1 1/2 hodiny.Ako príloha môžu byť zemiaky,ryža,alebo zemiaky pečené spolu s mäsom,ak máme dostatočne veľkú misu na pečenie.Dobrú chuť.
Ziskas krasne maso bez tych "slacho-kosti" ;)
stehno zásadne vykostím(kosť do polievky),topím ho aspoň cez noc v zriedenom mlieku tak 1:1(niekto nemá rád pach morky,toto ho vyženie!) a v tom sú aj koreniny(väčšinou je to grécky gyros),potom našpikovať cesnakom a potrieť horčicou.Na záver pečenia obložiť s cibuľou alebo aj s červenou paprikou- kapiou.
Najväčší vymýšľavci dávajú aj slaninu,ale to posúva chuť niekam inam...