Morčacie pečené stehno

miloss2 - fotkamiloss2, 7. marca 2014
Morčacie pečené stehno
Foto: miloss2

Iná chuť ako kuracina,rýchla príprava,veľmi chutné.

10 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

 na vymastenie misy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme,dáme do misy na pečenie, ktorú sme vymastili bravčovou masťou,osolíme,pridáme mletú papriku a drvenú rascu.Podlejeme trochou vody a prikryté pečieme v rúre.

    Morčacie pečené stehno - obrázok 1
  2. 2

    Počas pečenia občas podlejeme vodou.Piekol som asi 1 1/2 hodiny.Ako príloha môžu byť zemiaky,ryža,alebo zemiaky pečené spolu s mäsom,ak máme dostatočne veľkú misu na pečenie.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@milos22 morcacie stehno ma niekolko silnych sliach, ktore su premenene doslovne na kosti... Ak useknes spodny klb tesne za zahlavkom, krasne ich zbadas a daju sa pekne kliestami vybrat.
Ziskas krasne maso bez tych "slacho-kosti" ;)
Každý pečie inak,ale mne sa osvedčilo toto:
stehno zásadne vykostím(kosť do polievky),topím ho aspoň cez noc v zriedenom mlieku tak 1:1(niekto nemá rád pach morky,toto ho vyženie!) a v tom sú aj koreniny(väčšinou je to grécky gyros),potom našpikovať cesnakom a potrieť horčicou.Na záver pečenia obložiť s cibuľou alebo aj s červenou paprikou- kapiou.
Najväčší vymýšľavci dávajú aj slaninu,ale to posúva chuť niekam inam...

Pridaj komentár k receptu: