Morčacie mäso
Morčacia roláda s kelovým listom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný sviatočný obed.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Morčacie prsia som umyla osušila.
- Odkrojila som znej časť a tretinu som si odložila na kúsky v cestíčku s kelom. Vyklepala som cez mikroténové vrecko.Osolila okorenila.
- Vonkajšie listy kelu som si odložila včera, keď som varila kelovú polievku. Nechala som v hrnci zovrieť vodu, pridala som sódu bikarbónu štipku a listy som blanšírovala 5 min.
- Z listov som odstránila hrubú časť.
- Pripravila som si plnku z rožka. Rožok som nakrájala na malé kocky, pridala som mleté korenie a vajce a všetko som zmiešala. Pôvodne som plánovala zabaliť do listov neúdené klobásu, kvôli tomu som ju nechala rozmraziť. Ale bolo to dosť hrubé, a tak som to vzdala.
- Na mäso som položila vychladnuté listy.
- Položila som na listy plnku a zrolovala. Zviazala som potravinárskym špagátom.
- Roládu som uložila na plech a vložila do predhriatej rúry na 15 min.
- Potom som ju preložila na panvicu do ktorej som vyliala i tuk z plechu a opiekla zo všetkých strán už iba chvíľku.
- Odstránila som špagáty. Nakrájala som ju na plátky.
- Podávala som ju s domácimi hranolkami a čalamádou. Prajem vám dobrú chuť.