Morčacie mäso

Morčacia roláda s kelovým listom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Morčacie prsia som umyla osušila.
  2. Odkrojila som znej časť a tretinu som si odložila na kúsky v cestíčku s kelom. Vyklepala som cez mikroténové vrecko.Osolila okorenila.
  3. Vonkajšie listy kelu som si odložila včera, keď som varila kelovú polievku. Nechala som v hrnci zovrieť vodu, pridala som sódu bikarbónu štipku a listy som blanšírovala 5 min.
  4. Z listov som odstránila hrubú časť.
  5. Pripravila som si plnku z rožka. Rožok som nakrájala na malé kocky, pridala som mleté korenie a vajce a všetko som zmiešala. Pôvodne som plánovala zabaliť do listov neúdené klobásu, kvôli tomu som ju nechala rozmraziť. Ale bolo to dosť hrubé, a tak som to vzdala.
  6. Na mäso som položila vychladnuté listy.
  7. Položila som na listy plnku a zrolovala. Zviazala som potravinárskym špagátom.
  8. Roládu som uložila na plech a vložila do predhriatej rúry na 15 min.
  9. Potom som ju preložila na panvicu do ktorej som vyliala i tuk z plechu a opiekla zo všetkých strán už iba chvíľku.
  10. Odstránila som špagáty. Nakrájala som ju na plátky.
  11. Podávala som ju s domácimi hranolkami a čalamádou. Prajem vám dobrú chuť.