Morčacia roláda s gaštanovo-pečeňovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Pečivo navlhčíme mliekom a necháme chvíľu postáť. Pečeň nakrájame a podusíme na troške masla.
  2. Maslo vymiešame so žĺtkami a pridáme navlhčené žemle, z ktorých sme vytlačili prebytočné mlieko. Dochutíme soľou, petržlenovou vňaťou, korením a muškátovým kvetom. Pridáme olúpané, nahrubo nasekané uvarené gaštany a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.
  3. Plnku rozotrieme na mäsový plát, opatrne zrolujeme, previažeme špagátikom, aby sa roláda nerozpadla, obložíme plátkami slaniny a zabalíme do alobalu. Pečieme asi hodinu, potom alobal odstránime a dopečieme.