Kysnuté koláče
Moravské koláče
Autor receptu: alica7
Klasika vždy poteší. Tvaroh som použila so slivkovou príchuťou.
|
25 (+ kysnutie) minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Zmiešame polovicu mlieka, droždie a lyžičku cukru, prikryté necháme nakysnúť 10 minút. Zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a zvyšný cukor, pridáme mlieko, kvások, olej a vymiesime. Prikryté necháme kysnúť asi 1 hodinu.
- Maková plnka: Mlieko, mletý mak a cukor varíme za stáleho miešania do zhustnutia, odstavíme a do horúcej zmesi primiešame lekvár. Necháme vychladnúť.
- Cesto trochu pomúčime, rozdelíme na menšie časti, vytvarujeme kolieska v vyšším okrajom. Ukladáme na plech s mastným papierom. Naplníme plnkami a prikryté necháme nakysnúť.
- Pred pečením potrieme okraje olejom. Pečieme na 180 °C asi 15 minút.