Kysnuté koláče

Moravské koláče

Autor receptu: alica7

Klasika vždy poteší. Tvaroh som použila so slivkovou príchuťou.

25 (+ kysnutie) minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Zmiešame polovicu mlieka, droždie a lyžičku cukru, prikryté necháme nakysnúť 10 minút. Zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a zvyšný cukor, pridáme mlieko, kvások, olej a vymiesime. Prikryté necháme kysnúť asi 1 hodinu.
  2. Maková plnka: Mlieko, mletý mak a cukor varíme za stáleho miešania do zhustnutia, odstavíme a do horúcej zmesi primiešame lekvár. Necháme vychladnúť.
  3. Cesto trochu pomúčime, rozdelíme na menšie časti, vytvarujeme kolieska v vyšším okrajom. Ukladáme na plech s mastným papierom. Naplníme plnkami a prikryté necháme nakysnúť.
  4. Pred pečením potrieme okraje olejom. Pečieme na 180 °C asi 15 minút.