Moravské jaternice

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a surovú pečeň 2–krát zomelieme. Všetko spolu premiešame, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, novým korením, ochutíme ďumbierom, roztlačeným cesnakom a majoránom, podľa potreby rozriedime bravčovým vývarom a dôkladne premiešame.
  2. Zmes nesmie byt tuhá ani nesmie tiecť. Naplníme ňou bravčové črevá, vložíme ich do vriacej vody, po 2 minútach oheň zmiernime na 90 stupňov Celzia a varíme 12 minút.
  3. Uvarené jaternice opláchneme studenou vodou a rozložíme na drevenú dosku vychladnúť.