Moravské jaternice
Autor receptu: redakcia
60 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože
a surovú pečeň 2–krát zomelieme. Všetko spolu premiešame, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, novým korením, ochutíme ďumbierom, roztlačeným cesnakom a majoránom, podľa potreby rozriedime bravčovým vývarom a dôkladne premiešame.
- Zmes nesmie byt tuhá ani nesmie tiecť. Naplníme ňou bravčové črevá, vložíme ich do vriacej vody, po 2 minútach oheň zmiernime na 90 stupňov Celzia a varíme 12 minút.
- Uvarené jaternice opláchneme studenou vodou a rozložíme na drevenú dosku vychladnúť.
|