Foto: dorisa
Dnes som mala v úmysle niečo napiecť. Mali to byt moravské koláčiky,ale tak pekne napuchli,že som im dala meno- bochníčky. Fotodokumentáciu som nerobila, Zobraziť celý popisDnes som mala v úmysle niečo napiecť. Mali to byt moravské koláčiky,ale tak pekne napuchli,že som im dala meno- bochníčky. Fotodokumentáciu som nerobila, popri pečení som varila halušky s kyslou kapustou, tak je fotka len finálna. Recept som našla na nete.
príprava
na 220 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks, čerstvé |
|
2-3 ks |
|
1 hrnček |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
2 PL |
|
1 šripka |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
Na vrch: | |
|
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Mlieko mierne ohrejeme, pridáme cukor, kvasnice a nechame nakysnúť.
- 2
Keď kvasok nakysne pridáme ho k ostatným surovinám z rozpisu, vypracujeme cesto.
- 3
Cesto necháme nakynúť. V priebehu kysnutia ho možeme popremiešavat,aby sa dostalo do cesta viac vzduchu.
- 4
Potom z cesta urobíme placky, do každej dáme tvarohovú plnku a urobíme z nich bochníček. Každý jeden po uložení na vystlaný plech papierom stlačíme v strede, do tejto jamky dáme slivkový lekvár.
- 5
Pečieme pri 220 stupňoch, cca 30-40minút. Upečené posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu