MON CHERI - bezlepkové

Autor receptu: manka1

Zaujímavé rezy - našla som na jednom kuchárskom web - upravila na bezlepkovú verziu a sú na svete. Pridávam aj pre iných bezlepkáčov:)

45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny. Primiešať olej, vodu a múky s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka sneh z bielkov. Cesto vyliať na plech vyložený papierom na pečenie. Piecť pri 180 °C asi 25 min. Po upečení nechať vychladnúť a prerezať na polovicu - cesto dosť narástlo a prerezaním som dostala akoby dva plechy.
  2. Krém: 3 dl nechať variť, a v 2 dl rozmiešať Zlatý Klas. Keď mlieko začína vrieť, vliať do neho rozmiešaný Zlatý klas. Uvariť puding. Osladiť cukrom. Nechať vychladnúť. túto zmes vmiešame do vyšľahaného masla (Hery).
  3. Poleva - omáčka: šťavu z kompótu zmiešať s tortovým želé a pripraviť podľa návodu na obale.
  4. Vrstvenie: jedna časť piškóty položiť na plech, natrieť krémom z pudingu. Potom uložiť na toto nasekané višne - toto zalejeme tretinou pripraveného želé. Priložíme druhú časť piškóty. Znovu ukladáme višne (ale nemusia byť) - stačí len na vrch piškóty pomaličky nalievať želé. Zákusok nechať stuhnúť. Bol výborný - všetkým chutil.