Foto: lollyteska
Viem, že na internete, aj tu na Vareche sa to hemží receptami na medovníky. Ja som však pospájala tie, ktoré sa mi najviac pozdávali Zobraziť celý popisViem, že na internete, aj tu na Vareche sa to hemží receptami na medovníky. Ja som však pospájala tie, ktoré sa mi najviac pozdávali a výsledkom sú nadýchané medovníčky, ktoré mäkké zostanú pokiaľ sa nezjedia... Ale to veru v našom prípade dlho nie je :)
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Vymiešame si vajíčka, cukor, med a maslo... pekne do hladka :)
- 2
Ostatné sypké suroviny zmiešame spolu vo veľkej miske a pridáme k nim medovú zmes.
- 3
Vareškou premiešame a potom už miesime cesto rukami. Občas sa to zdá pracné, no vtedy len treba upraviť pomer surovín - keď sa cesto nedá spoji, pridať trošku medu, a naopak keď sa lepí, pridať minimum (ale naozaj nie veľa) múky. Ak je múky v ceste veľa, medovníčky už nebudú také mäkké.
- 4
Cesto necháme pár dní odležať v chladničke, aj keď nás to určite láka, robiť ich ihneď :) Ale trpezlivosť ruže prináša :) ...
- 5
Keď sme si konečne počkali pár dní na deň D, môžme cesto rozvalkať na pomúčenej doske asi na hrúbku 5mm... A už smelo vykrajujeme všakovaké hviezdičky, srdiečka, podkovičky... Každému ako sa páči :)
- 6
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 8-10 minút :) Pozor na to, aby neskeksíkovateli, čiže naozaj im stačí pár minút :)
- 7
Hneď po výbere z rúry ich potrieme rozšľahaným vajíčkom...
- 8
No a napokon prichádza moja najobľúbenejšia časť - ZDOBENIE ! :) Vtedy si pustím koledy, zapálim sviečku a vychutnávam si tú krásnu vôňu medovníčkov... a teda vôňu Vianoc :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu