Moje najlepšie mäkké medovníčky

lollyteska - fotkalollyteska, 14. decembra 2015
Moje najlepšie mäkké medovníčky
Foto: lollyteska

Viem, že na internete, aj tu na Vareche sa to hemží receptami na medovníky. Ja som však pospájala tie, ktoré sa mi najviac pozdávali Zobraziť celý popisViem, že na internete, aj tu na Vareche sa to hemží receptami na medovníky. Ja som však pospájala tie, ktoré sa mi najviac pozdávali a výsledkom sú nadýchané medovníčky, ktoré mäkké zostanú pokiaľ sa nezjedia... Ale to veru v našom prípade dlho nie je :)

30 minút
príprava
8 minút
na 180-200 °C

Suroviny

500 g
150 g
150 g
50 g
1 KL
štipka
1 KL
1-2 PL
2 ks
 na potretie




Postup

  1. 1

    Vymiešame si vajíčka, cukor, med a maslo... pekne do hladka :)

  2. 2

    Ostatné sypké suroviny zmiešame spolu vo veľkej miske a pridáme k nim medovú zmes.

  3. 3

    Vareškou premiešame a potom už miesime cesto rukami. Občas sa to zdá pracné, no vtedy len treba upraviť pomer surovín - keď sa cesto nedá spoji, pridať trošku medu, a naopak keď sa lepí, pridať minimum (ale naozaj nie veľa) múky. Ak je múky v ceste veľa, medovníčky už nebudú také mäkké.

  4. 4

    Cesto necháme pár dní odležať v chladničke, aj keď nás to určite láka, robiť ich ihneď :) Ale trpezlivosť ruže prináša :) ...

  5. 5

    Keď sme si konečne počkali pár dní na deň D, môžme cesto rozvalkať na pomúčenej doske asi na hrúbku 5mm... A už smelo vykrajujeme všakovaké hviezdičky, srdiečka, podkovičky... Každému ako sa páči :)

  6. 6

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 8-10 minút :) Pozor na to, aby neskeksíkovateli, čiže naozaj im stačí pár minút :)

  7. 7

    Hneď po výbere z rúry ich potrieme rozšľahaným vajíčkom...

  8. 8

    No a napokon prichádza moja najobľúbenejšia časť - ZDOBENIE ! :) Vtedy si pustím koledy, zapálim sviečku a vychutnávam si tú krásnu vôňu medovníčkov... a teda vôňu Vianoc :)

    Moje najlepšie mäkké medovníčky - obrázok 8

Diskusia k receptu

martamm
@Lollyteska , prekrasne medovnicky, to je Tvoja praca? Sklanam sa pred kazdym, kto ma taku lahku ruku, ze dokaze vytvorit nieco tak ocarujuce :)
smejkad
vobec sa necudujem, ze mas rada zdobenie, mas talent , krasna praca, co dodat :-)
riami78
Krasne, ako zdobis? Mas nejake specialne vracko, ci ako?
mares
Veľmi pekne a precízne urobené.Chválim ťa. Mne robí problém zdobenie, ale to chce asi cvik.
lollyteska
Ďakujem krásne všetkým! :) Veľmi ste ma potešili :) @martamm áno, piekla aj zdobila som ich ja :) Ďakujem pekne :) ... Ako zdobím? :) Klasika, občas aj obyčajným mikroténovým vreckom, ktorému len odstrihnem špičku :) A plnku robím "odoka" ;) cukor, bielok a pár kvapiek šťavy z citrónu a mixujem mixérom pokiaľ nie sú hrudky :) Poleva hlavne nesmie byť riedka, ono sa to občas zdá, že cukru by už aj stačilo, ale netreba sa nechať oklamať :) ... Presne, @mares je to určite aj cvikom, pamätám si, keď som ako osemročná vyzdobila môj prvý medovník. Spolu s bratrancami a sesternicami sme tak robievali každý rok pred Vianocami :)
marta5
Nadhera ,ukladam si ich a na buduce Vianoce urcite robim,no zdobenie to som neskusala,treba mat skusenost- su prekrasne
anicka77
velmi pekne medovničky receptik uloženy určite vyskušám :)
kucharka66
Jéj krásne sú ozdobené :D mňa by toto nebavilo a určite by nevyzerali tak pekne ako tvoje :D :) Fakt sa ti to podarilo :)
ariel
samozrejme medovnikov je tu spusta, ale naprosto nikto neuvadza pomery polevy , cukru, citronu a vody pri zdobeni alebo cukru a masla, akos om videl v Amerike tie tvoje su umelecke skvosty, bolo by fajn podelit sa prave o tento postup zdobenia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia