Moje buchty z mikrovlnky

Autor receptu: rona33

Pre krátkosť času som vyskúšala urobiť parené buchty v mikrovlnke. Celkom sa mi podarili. Nebol rozdiel od tých, ktoré som robila na pare. Je to môj vlastný recept ma rýchlu prípravu. Buchty chutia super.

4
porcie
20 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame múky soľ, cukor, vajcia, tuk, pridáme kvások, ktorý si pripravíme klasickým spôsobom. Do 2 dcl vlažného mlieka pridáme 1 PL hladkej múky, 1 PL cukor kryštálový a kocku kvasníc ( asi 2 gr.). Kvások musí nakysnúť ako pena na pive. Vypracujeme redšie cesto a necháme vykysnúť podobne ako na knedlu. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Povykrajujeme 2 dcl pohárom krúžkové placky. Na jednu placku položíme 1 polenú broskyňu, druhou plackou ju prikryjeme, kraje utlačíme a znovu vykrojime pohárom. Buchtu odložíme na 10 minut na podkysnutie
  2. Pripravíme si silikónovú formu na tortový korpus. Vymastíme ju olejom ako plech. Poukladáme podkysnuté buchty a šup do mikrovlnky.
  3. Mikrovlnku nastavíme minimálne na 700 Wth a pečieme 11 - 12 minút.. Po uplynutí uvedených minút necháme buchty asi 1 - 2 minuty v mikrovlnke. Mikrovlnku neotvárame aby buchty neklesli - nepadli. Až po 2 - ch minutách.
  4. Potom buchty z mikrovlnky vyberieme, potrieme olejom, posypeme posýpkou z práškového cukru a kakaa. Polejeme roztopeným maslom a podávame ešte teplé. Dobrú chuť.