Moja prvá poschodová torta

an3da - fotkaan3da, 19. mája 2013
Moja prvá poschodová torta
Foto: an3da

Dcéra sa ma opýtala či ja viem urobiť poschodovú tortu - išla k priateľke na zásnuby a ona jej má byť svedok pri sobáši, Zobraziť celý popisDcéra sa ma opýtala či ja viem urobiť poschodovú tortu - išla k priateľke na zásnuby a ona jej má byť svedok pri sobáši, u nás posrbčený názov - KUMA.

Suroviny

2 kg
40 ks
6 lyžíc
Plnka:
1 kg
40 ks
600 g
200 g
300 g
1 kg




Postup

  1. 1

    Na väčšie korpusy som robila takto: 6 bielkov, 10 lyžíc cukra a stredná lyžica ocot. Bielka sa vyšľahajú, pridá sa cukor a naposledy ocot. Rúra sa zohreje na 250 a potom sa zmenší na 150 a suší sa jednu hodinu. Urobila som tri korpusy. Väčšia panvica má priemer 23 cm.

    Moja prvá poschodová torta - obrázok 1
  2. 2

    Na menšie korpusy som vyšľahala 8 bielkov, 14 lyžíc cukra a jednu veľkú lyžicu ocot. To som vyliala do dvoch menších nádob. Panvice majú priemer 18 cm.

    Moja prvá poschodová torta - obrázok 2
  3. 3

    Usušila som tri väčšie a 6 menších, lebo som takú menšiu odniesla bratovej vnučke k tretím narodeninám. Mala som 40 žľtkov. Uvarila som vo vodnom kúpeli žľtky a 20 lyžíc cukra a 600g čokolády. Ked sa vychladilo, pridala som 4 margariny a 200g šľahačky v prášku ale vyšľahanej. Plnka mi postačila na všetky korpusy. Kvietky som kúpila v obchode, tie na tortu. Kvety za tortou sú pre priateľku.

    Moja prvá poschodová torta - obrázok 3
  4. 4

    Takto vyzerá bielok na plechu.

    Moja prvá poschodová torta - obrázok 4
  5. 5

    A takto ked sa upečie.

    Moja prvá poschodová torta - obrázok 5

Diskusia k receptu

jerica
Snaha nebola márna , krásne sa ti podarila, určite je to náročné na čas a práca s bielkami sa nemusí vždy vydariť. Pozdravujem Janka Siromu organista, dúfam , že ho poznáš z Backi Petrovac.
Peknú sviatočnú nedeľu prajem do Kysača :-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
An3da, prosím Ťa, tie bielky si nemusela šľahať nad parou? Ak nie, tak nie sú tie bielkové pláty tvrdé? Páčilo by sa mi, keby som to nemusela šľahať nad parou, je to pracné. Torta je ozaj vydrená.
martamm
Torta je naozaj krásna, len mi je divné, že si piekla obdĺžnikové korpusy a nie okrúhle. To si potom vyrezávala? Bála by som sa, že sa polámu. V postupe na plnku uvádzaš 4 margaríny, ale v surovinách nie sú. Bolo by dobré doplniť ich, hoci ja by som určite použila radšej maslo. A tiež sa pridávam k esi s otázkou, či netreba šľahať nad parou bielky.
an3da
Písala som z hlavy, pozabudla margarin, dopíšem. Nie, nešľahá sa nad parou. Piekla som okrúhle korpusy ale som ich nefotila a kedže som chcela pridať fotku upečeného, našla som túto ked som robila obdľžnikovú. Cesto je trochu chrumkavé a v strede mäkké. Mne to nie je prácne, za tú hodinu kým sa cesto suší, robím si niečo iné.
an3da
@babkamt , skús najprv urobiť jeden korpus, prekrojíš ho dva razy a máš mini tortu, niekedy tak robím pre domácich. Niekedy som robila na papieri ale nemusí byť, plech pomastiť a pomúčiť a neprilepí sa.
aroooo
Tak to je bomba, čo do veľkosti, určite aj chuti, ja som sa na snehovú ešte neodhodlala.
luss44
takúto snehovú tortu som prvý krát jedla voľakedy dávno na svadbe pri Leviciach, u nás sa také veľmi nepečú, ale je to výborný zákusok, i keď dosť sladký...
an3da
Tak, je možné urobiť ovocnú, potom ide aj puding a ovocie do plnky, je to menej sladké a tie korpusy z toho dosť odmäknú.
luss44
prepáč, zabudla som pochváliť, samozrejme je krásna, taká jemne zdobená, kľudne by mohla byť aj svadobná
janara
nádherné dielo, hned by som ochutnala...gratulujem
daguska
Naozaj velmi pekna,myslim, ze korpus musi byt lahucky ako oblacik.Najblizsie vyskusam.
an3da
Dakujem, @luss44 ,@renka73 , @janara , chutná je naozaj, ja sa snažím toho cukra dať menej ako píše v recepte, ale to sa veľmi nedá lebo korpus má v sebe dosť cukra - bez neho by nebol taký narastený a chrumkavý. Ešte musám zdolať ten fondan, či poťah.
zinnajdha
pripájam sa k pochvalám a k tým, ktorí by tortu radšej hneď ochutnali. Nemám dosť trpezlivosti na takéto diela...
janger
Blahozelam ti k prvej poschodovej torte :-). Podarila sa ti nadherne. Dcerka bola iste pysna :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia