Moja prvá poschodová torta

Autor receptu: an3da

Dcéra sa ma opýtala či ja viem urobiť poschodovú tortu - išla k priateľke na zásnuby a ona jej má byť svedok pri sobáši, u nás posrbčený názov - KUMA.

Suroviny

Postup

  1. Na väčšie korpusy som robila takto: 6 bielkov, 10 lyžíc cukra a stredná lyžica ocot. Bielka sa vyšľahajú, pridá sa cukor a naposledy ocot. Rúra sa zohreje na 250 a potom sa zmenší na 150 a suší sa jednu hodinu. Urobila som tri korpusy. Väčšia panvica má priemer 23 cm.
  2. Na menšie korpusy som vyšľahala 8 bielkov, 14 lyžíc cukra a jednu veľkú lyžicu ocot. To som vyliala do dvoch menších nádob. Panvice majú priemer 18 cm.
  3. Usušila som tri väčšie a 6 menších, lebo som takú menšiu odniesla bratovej vnučke k tretím narodeninám. Mala som 40 žľtkov. Uvarila som vo vodnom kúpeli žľtky a 20 lyžíc cukra a 600g čokolády. Ked sa vychladilo, pridala som 4 margariny a 200g šľahačky v prášku ale vyšľahanej. Plnka mi postačila na všetky korpusy. Kvietky som kúpila v obchode, tie na tortu. Kvety za tortou sú pre priateľku.
  4. Takto vyzerá bielok na plechu.
  5. A takto ked sa upečie.