Moja kapustnica (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Tento recept robím ak dostanem bravčové rebierka zo zakáľačky, prípadne keď kúpim pliecko alebo mi zostanú kosti z karé.

5 - 6
porcií
10 minút
príprava
90 - 120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kapustu do hrnca, umyjeme mäso, ( kosti ), vložíme do kapusty, zalejeme vodou a dáme variť. Pridáme mletú papriku a kečup. Trochu osolíme.
  2. Varíme asi 1,5 - 2 hodiny. Na 1 / 2 hod. si do vody namočíme huby a slivky. Potom ich vložíme do kapusty a varíme asi 25 - 35min.
  3. Pred koncom postrúhame očistené zemiaky do kapusty na zahustenie a chvíľu povaríme.
  4. Poznámka :( Na Silvestra pridám aj trochu klobásky nakrájanej na kolieska. Ja si zvyknem pridať do taniera 2 PL kyslej smotany a mám segedínsku kapustu. Oboje podávam s čerstvým, doma pečeným chlebíkom) .