Moja čína (fotorecept)
Autor receptu: matahari1974
5 - 6 porcií |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si cibuľu na väčšie kusy a prudko ju osmažíme na oleji ,pridáme namočené hríby ( alebo šampiňóny) a par minút restujeme .
- Pridáme na kocky nakrájanú hlavkovú kapustu , cesnak a zase prudko orestujeme.
- Potom pridáme mrazenú zeleninu ( ja som ju predtým namočila do vody aby som sa zbavila ľadu) a zase prudko všetko spolu orestujeme a pridáme 2 PL sojovej omáčky.
Po orestovaní všetku zeleninu vyberiem do misky .
- Mäso si nakrájame na filety.
- Potom si mäsko nakrájame na tenšie pásiky.
- A po nakrájani si mäso napacujeme čínskym korením, čili ,zázvorom a sojovou omáčkou a necháme odležať cca 1 hodinku ( to si urobím hneď ráno alebo aj večer čím dlhšie je mäso v páce tým lepšie)
- Takto napácované mäso prudko orestujeme na oleji v panvici.
- Zeleninu a mäso dame späť do WOKU , pridáme vodu z hríbov a par minút spolu orestujeme.Podľa potreby môžeme zahustiť.
Podávame s ryžou.
Prajem dobrú chuť