Môj boršč (fotorecept)
Autor receptu: voz12
Mám dojem,že koľko krajín bolo v bývalom ZSSR,toľko obmien boršču sa varilo.Základom všetkých však je kapusta,cvikla a koreňová zelenina.Keď som ho prvý krát varila, tak som každú zeleninu varila,alebo dusila v zvláštnom hrnci.Teraz všetko v jednom.Mimochodom,keďže som už pamätníčka,tak sme precestovali autom bývalé štáty od Krymu,Soči Moskvu až po Talin a všade sa boršč varí.
8-10 porcií |
30 minút príprava |
60-120 minút na 100 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky zložky .Pokrájanú cibuľu,zeler,mrkvu a petržlen.
- Do hrnca dám olej,cibuľ a zeleninu.Všetko podusíme asi 10min.Pridáme mäso,pokrájané na kocky.
- Prikryté dusíme asi pol hodiny,a pridáme cviklu.
- Asi po 10 minútach pridáme kapustu pokrájanú nadrobno,podlejeme teplou vodou asi1-2l a varíme do zmäknutia . Na záver pridáme paradajkový pretlak a dochutíme soľou,prípadne iným korením,
- Atoto je už výsledok .Dobrú chuť.