Mliečne rožky s orechovo-jablkovou plnkou fotorecept
Foto: olinecka
Výborná pochúťka na raňajky, olovrant či večeru, ale aj na desiatu deťom do školy. Dnes pre moje vnúčatá, ktoré sa potešia.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
700 g |
|
400 ml vlažné |
|
1 bal. (na 1 kg múky) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
125 g rozpustené |
|
3-4 PL |
|
(podľa chuti) |
|
250 g |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
mleté |
|
|
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Do väčšej misy dáme vlažné mlieko, cukor, vajíčko, žĺtok, sušené droždie a premiešame. Následne pridáme soľ, ocot, tvaroh, rozpustené maslo.
-
2
Po malých častiach vmiesime preosiatu múku, ja som potrebovala 700 g. Cesto posypeme múkou, zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
-
3
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Pripravíme orechovo-jablkovú plnku - mleté orechy množstvo podľa seba aj práškový cukor, detskú výživu jablkovú (moja je domáca) a Nutellu spolu premiešame. Plnka nesmie byť riedka.
-
4
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 6 rovnaké bochníkov.
-
5
Každý bochník rozvaľkáme do kruhu, prekrojíme na šesť trojuholníky. Na širšiu stranu dáme plnku a zrolujeme.
-
6
Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené rožky.
-
7
Necháme na plechu trocha nakysnúť, potrieme žĺtkom rozšľahaným s 1PL mlieka. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista.
-
8
Po upečení vychladnuté rožky posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
-
9
A nakoniec radosti z mojej záhradky.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči prajem pekný zvyšok dňa.
Ďakujem krásne za príjemný komentár.
Ďakujem som rada že sa recept páči prajem pekný zvyšok dňa.
Vďaka som rada že recept ma úspech, ďakujem za nahliadnutie receptu.